Monika Földešiová Krimi

Oslava narodením výbušninou

Policajti vypátrali muža, ktorý sa v pondelok 27. februára vyhrážal odpálením výbušniny v Nových Zámkoch. Vyšetrovateľ obvinil 27-ročného Milana zo zločinu vydierania a prečinu šírenia poplašnej sprá

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Muž je stíhaný na slobode.
Krátko pred 17. hodinou zavolal včera na policajné číslo 158 muž, ktorý sa predstavil celým menom. Policajtom oznámil, že na Námestí republiky v Nových Zámkoch umiestnil časovanú bombu, ktorá do hodiny vybuchne, ak nedostane 10 miliónov eur. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky a začala sa evakuácia osôb z 11– poschodového paneláka. Následne bolo celé okolie uzatvorené a policajti vykonávali prehliadky bytových, nebytových a vonkajších priestorov. „Na mieste bol pes na vyhľadávanie výbušnín, 20 štátnych policajtov, hasiči, záchranári, plynári, elektrikári a mestskí policajti,“ informovala Bruchterová. Žiadnu výbušninu však nenašli.
Novozámockí kriminalisti rozbehli pátranie po neznámom volajúcom mužovi. Keďže sa im podarilo lokalizovať mobil, vo veľmi krátkom čase vypátrali oznamovateľa. Novozámčan Milan, ktorý sa predstavil menom svojho brata, sa k činu priznal. Ako dôvod svojho konania uviedol, že má s rodinou nezhody a preto chcel na seba upozorniť. „Svoje konanie oľutoval a povedal, že chcel iba pripraviť bratovi narodeninovú oslavu,“ konštatovala Bruchterová.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM