Anton Hrachovský Krimi

Osem vykradnutých áut v Zámkoch za dva mesiace: Policajti nabádajú k obozretnosti

V Nových Zámkoch mal niekto vykradnúť viacero áut. Policajti preto varujú občanov, aby sa správali obozretnejšie.

Zdroj: Facebook

Polícia v Nových Zámkoch objasňuje prípady krádeží vlámaním do osobných áut. „Počas víkendu sme prijali dve oznámenia, kedy páchateľ zámkovou dlažbou rozbil okno na Forde Focus a Škode Rapid. Z jedného si odniesol značkovú peňaženku s finančnou hotovosťou 450 eur a platobnými kartami a z druhého vozidla taktiež peňaženku s obsahom 170 eur, dokladmi a platobnými kartami,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Nebolo to prvý raz

Dodáva, že kriminalisti na objasnení prípadov intenzívne pracujú. „Vyšetrovateľ Policajného zboru vedie trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže vlámaním,“ uvádza polícia.

Podľa mužov zákona nejde o ojedinelé prípady. Za posledné dva mesiace riešila už osem takýchto prípadov. „Vodiči by mali pamätať na to, že motorové vozidlo nie je a ani nemôže slúžiť ako bezpečnostná schránka na úschovu vecí. Všetky voľne a viditeľne ponechané veci v motorovom vozidle sú lákadlom pre zlodejov, pričom ich krádež trvá len pár sekúnd,“ dodávajú policajti a zároveň odporúčajú vziať si cennosti so sebou, aj keď človek opúšťa auto iba na chvíľu.

„Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči ľudí. V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť. Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, ihneď kontaktujte políciu na čísle 158,“ vysvetľuje slovenská polícia.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM