Anton Hrachovský Krimi

Opojenie alkoholom si vyžiadalo zásahy polície: Náčelník varuje pred ľahostajnosťou

Zimné obdobie prináša v spojitosti s alkoholom často tragické udalosti. Obyvatelia by preto nemali byť ľahostajní voči spoluobčanom, ktorých zmohlo promile.

Ilustračný obrázok k článku Opojenie alkoholom si vyžiadalo zásahy polície: Náčelník varuje pred ľahostajnosťou
Zdroj: internet

Alkohol je na Slovensku najobľúbenejšou a zároveň najľahšie dostupnou drogou, čo spoločnosti prináša množstvo problémov. Medzi nimi aj riziko ohrozenia života u ľudí bez domova.

Tohtoročná zima sa prihlásila v plnej sile a teploty citeľne poklesli aj v Nových Zámkoch. Práve preto je potrebné venovať zvýšenú pozornosť aj bezdomovcom, ktorí požívanie alkoholu často nezvládajú.

Alkohol a zima môžu byť fatálne

„Hliadky mestskej polície riešili od 26. novembra do 02. decembra 2019 päť osôb, ktoré boli nájdené ležať na chodníkoch a trávnikoch v meste. Situáciu týchto ľudí netreba podceniť, nakoľko v prípade, že takého osoby nebudú včas zistené, hrozí hypotermia, podchladenie, čo môže mať pre organizmus fatálne následky a môže sa končiť smrťou,“ varuje náčelník Mestskej polície Nové Zámky Jozef Tököly.

Mestskí policajti majú v zimnom období plné ruky práce s osobami ležiacimi na zemi v silne podnapitom stave. „Komunikácia je ťažká, resp. nemožná, čo sťažuje ďalší postup pri hľadaní kontaktných osôb. Do takýchto situácií sa dostávajú nielen bezdomovci ale aj ľudia po spoločenských, hlavne víkendových akciách, ktorých nechali spoločníci napospas osudu,“

V predchádzajúcom zimnom období sa podarilo hliadkam mestskej polície úspešne doriešiť všetky zistené prípady a to bez následkov na zdraví. „Nezostáva nám nič iné len dúfať, že nastávajúce zimné obdobie prežijeme bez zranení a strát na životoch aj našou zásluhou,“ dodal policajný náčelník.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM