Viktória Botošová Krimi

Opitý muž (45) sa zahnal po policajtovi: Síce netrafil, ale hrozí mu väzenie

Alkohol a silné reči. Hliadka si konala svoju povinnosť, no potom to prišlo. Agresívny muž (45) si trúfol na policajnú hliadku. Pozrite sa, čo mu teraz hrozí..

Ilustračný obrázok k článku Opitý muž (45) sa zahnal po policajtovi: Síce netrafil, ale hrozí mu väzenie
Zdroj: TASR

Policajti boli vyslaní za účelom preverenia narušenia verejného poriadku. Agresívny Komárňančan (45) však jedného z nich udrel. Informovala o tom nitrianska krajská hovorkyňa Božena Bruchterová.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Komárna obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa muža (45). Obvinený 3.novembra 2014, popoludní na Nádvorí Európy pred pohostinstvom v Komárne zaútočil na policajnú hliadku,“ informuje krajská hovorkyňa.

Ako ďalej pokračovala, policajti boli na miesto vyslaní za účelom preverenia oznámenia, ktoré sa týkalo narušenia verejného poriadku. „Mužove konanie posúdili, ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a vyzvali ho k udržaniu verejného poriadku,“ vysvetľuje Bruchterová.

Spočiatku to vyzeralo ako uzavretý prípad. „Muž výzvu uposlúchol. Asi po troch minútach sa na miesto vrátil. Pribehol k jednému z policajtov a päsťou sa zahnal na jeho tvár. Policajt sa útoku uhol a muža spolu s kolegom zadržali,“ uvádza.

Muž (45) z Komárna bol podľa ďalších slov hovorkyne, umiestnený do cely policajného zaistenia. Policajti dali mužovi aj fúkať. „V dychu mu policajti namerali 3,44 promile alkoholu,“ uzatvorila Bruchterová.

Obvinenému hrozí v prípade preukázania viny, podľa mužov zákona, trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. Stíhaný je na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM