Anton Hrachovský Krimi

Opití výtržníci v Zámkoch: Mužovi (48) sa najprv vyhrážali, následne ho zbili

Dvaja chlapci mali napadnúť a zbiť v Nových Zámkoch muža. Najprv vraj útočili len slovne.

Ilustračný obrázok k článku Opití výtržníci v Zámkoch: Mužovi (48) sa najprv vyhrážali, následne ho zbili
Zdroj: TASR

Podľa policajných informácií dvaja chlapci vo veku 15 a 17 rokov bezdôvodne napadli a zbili v posledný júlový večer 48-ročného muža. Skutok sa mal stať na ulici Ružová dolina v Nových Zámkoch.

Slovný a fyzický útok v Zámkoch

„Na nič netušiaceho pána dvaja teenageri najskôr zaútočili slovne a následne aj fyzicky. Jeden z útočníkov sotil poškodeného tak, že spadol na zem, kde ho obaja opakovane bili a kopali do celého tela,“ objasnila čin policajná hovorkyňa z Nitry Božena Bruchterová. Dodala, že poškodený utrpel viacero poranení, ktoré si vyžiadali ošetrenie v nemocnici.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, bezprostredne po útoku boli obaja podozriví zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia. „Vykonanou dychovou skúškou bolo preukázané, že boli pod vplyvom alkoholu. Po vykonaných výsluchoch im bolo vznesené obvinenie z prečinu výtržníctva. Obvinení sú stíhaní na slobode. Za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na 3 roky,“ povedala Bruchterová. Vzhľadom k tomu, že sú mladiství, trest sa podľa nej spravidla znižuje na polovicu.

Útočníkov chytili na Čerešňovej, jeden zranený policajt

„Dňa 31. júla 2018 o 21:18 h. veliteľ zmeny prevzal telefonickú žiadosť o pomoc z dôvodu fyzického napadnutie pána J.P. skupinou výrastkov pred vlastným domom na Ružovej doline. Na miesto boli vyslané tri hliadky MsP. Po príchode na Ružovu dolinu spozorovali skupinu osôb, ktorá sa dala na útek smerom na Čerešňovu ulicu,“ vyjadril sa k prípadu náčelník Mestskej polície v Nových Zámkoch Jozef Tököly.

Ako ďalej uviedol, dve hliadky začali prenasledovať podozrivé osoby na úteku a jedna hliadka zabezpečovala miesto útoku zisťovala okolnosti činu. „Bolo zistené, že dve osoby zo skupiny sa vyhrážali zabitím napadnutému J.P. Menovaný bol surovo fyzicky napadnutý neznámymi osobami a spôsobili mu zranenia, ktoré bolo potrebné ošetriť v nemocnici. Na mieste sa nachádzali aj svedkovia udalosti,“ pokračoval Jozef Tököly.

„Osoby podozrivé zo spáchania trestného činu boli dostihnuté na Čerešňovej ulici, kde boli za použitia donucovacích prostriedkov zadržané. Jeden zo zadržaných sa aj po dostihnutí správal mimoriadne agresívne a vyhrážal sa aj členom hliadky MsP dopichaním a neustále kládol aktívny odpor a pokúšal sa o únik. Hliadkami bol spacifikovaný. Počas úkonov utrpel drobné zranenie aj jeden z príslušníkov MsP,“ ozrejmil novozámocký policajný náčelník.

„Po zadržaní podozrivých osôb boli osoby konfrontované s poškodeným J.P., ktorý útočníkov označil. Jednalo sa o mladistvých T.O. z Nových Zámkov a M.T. z Tekovských Lužian. Udalosť bola oznámená na štátnu políciu a podozrivé osoby zo spáchania trestného činu boli odovzdané na ďalšie konanie štátnej polícii,“ dodal na záver Jozef Tököly.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM