Tlačové správy

Opäť prichádza na Komoču: Zájsť až za hranice svojich síl môžete na prekážkovom behu Epic Race

Prekážkové behy v dnešných časoch rastú na popularite. Čoraz viac ľudí ich vyhladáva na základe pestrosti prekážok i unikátnosti prostredia. A v našom regióne sa znova môžete tešiť na jeden z nich. Už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku Opäť prichádza na Komoču: Zájsť až za hranice svojich síl môžete na prekážkovom behu Epic Race
Zdroj: Epic Race

Tvrdá skúška s ťažkými prekážkami, vodou a blatom. Ak sa nebojíte zašpinenia a chcete prekonať svoje vlastné ja, poďte do toho! Súťaž Epic Race – Day Zero už po druhýkrát na Komoči.

Novinkou tento rok je, že séria Epic Race sa rozšírila o ďalšie preteky. Novinka Mountain Fight (konal sa 16.4.2016) a zopakujú sa aj minuloročné Day Zero (14.5.2016) a Night Vision (20.8.2016). Organizátori a veľkí nadšenci prekážkových behov – David Kanyicska (27) z Nových Zámkov a jeho tím- chcú zopakovať úspech z minulého roka a priniesť ľuďom okrem driny aj zábavu a radosť z pohybu.

Minulý rok ste ako prví priniesli nočný prekážkový beh Night Vision. Ako sa ľudia popasovali s tmou?

Súťaž Night Vision sa ľuďom veľmi páčila. Bol to prvý nočný prekážkový beh v Európe. Súťažiaci sa naň dostatočne pripravili, na naše prekvapenie každý si vzal na čelo lampu, ktorá im pomáhala v behu, keď že jediné svetlo v teréne bol svit mesiaca. Terén sme vybrali, tak aby bol bezpečný na nočný beh, bez jám a kameňov. No napriek tomu bol beh náročný.

Ako ste s tímom spokojní s doterajšou účasťou a čo by ste ešte radi vylepšili?

Boli by sme radi, keby je viac súťažiacich, ale účasť pomaly rastie. Otvorili sme druhý ročník, tak že ešte veľa ľudí o nás nevie. Veríme, že účasť bude stále rásť a ten, kto to skúsi na našej súťaži, si nenechá ujsť naše ďalšie akcie. Snažíme sa stále všetko vylepšovať: registračný systém, webová stránka, nové prekážky, už máme vlastného trénera Patrika Bednárika, ktorí sa stará o rozcvičku a trestné cviky pri nesplnení prekážok. Momentálne pracujeme na zdokonalení značenia trasy. Sme inovatívny tím, takže budeme neustále všetko obnovovať.

Tento rok ste sériu rozšírili…

Tento rok sme pridali ďalšiu súťaž – Mountain Fight, ktorou sme posunuli úroveň Epic Race na vyšší level . Tento beh hodnotíme ako najnáročnejší, pretože okrem 22 prekážok museli súťažiaci zvládnuť tiež beh do kopca. Bola to 5 km dlhá trať s extrémnym 270 metrovým prevýšením. Cieľ bol na vrchu hory, kde súťažiach čakal okrem medaily, skvelého pocitu, že zvládli náročný terén, tiež krásny výhľad na Žilinu a okolité hory.

Čo môžu ľudia očakávať na Day Zero v Komoči?

Že nikto nezostane suchý a šistý :) Čaká ich samozerejme 22 prekážok, voda, bahno a 10-kilometrová trať.

Na aké pripravované novinky, prekážky či sprievodný program sa môžu tento rok súťažiaci tešiť?

Prvou novinkou je cena Elity, kde súťažiaci bojujú o finančné ceny. Spestrili sme tiež tombolové ceny a pripravili sme veľa nových prekážok, medzi ktorými boli tiež profesionálne crossfitové prekážky od MCFitness. Okrem toho príde špičkový DJ, ktorý sa postará o príjemnú atmosféru, a už spomínaný profesionálny tréner Patrik Bednárik.

Čo obsahuje cena lístka?

Základný lístok obsahuje vstup na súťaž, medailu, proteínovú tyčinku na obnovenie síl, minerálnu vodu na osvieženie, možnosť získať hlavnú cenu a tombolové ceny. K základnému lístku sme ešte pridali ďalšie možnosti: dokúpiť Epic tričko, prispieť do organizácie Červený kríž, alebo uzavrieť úrazové poistenie na deň súťaže.

Aké ceny môžu získať účastníci?

Tento rok máme hlavnú cenu, kde sú hodnotené dve kategórie: Muži/Ženy (víťazi získajú lístok na ďalšiu súťaž), tombolové lístky, kde môžu vyhrať tandemový let, rafting, 50-eurovú poukážku na nákup športového oblečenia a ďalšie ceny. K tomu sme ešte pridali tento rok cenu Elity, kde môžu súťažiaci bojovať o finančnú odmenu(1miesto 200eur/2miesto 100eur /3miesto 50 eur).
Toto všetko sme si pripravili pre našich účastníkov na rok 2016. Chceme, aby si preteky užili, ale zároveň sa potrápili s náročnými traťami, aby z našich súťaží odchádzali hrdí a získali tiež ceny za svoj výkon.

Chceli by sme na koniec poďakovať našim partnerom: Fun radio, MC fitness, NewFitshop, Expodom, X-air, Mutton, beh.sk, eleven sportswear, Dnes 24, trenujeme.sk, EventService.sk

Viac info aj na www.epicrace.sk a na Facebooku Epic Race

Epica race vol.2
4
Galéria
Zdroj: Epic Race
Zdroj: Epic Race
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM