Anton Hrachovský Šport

Olympijské nádeje sa stretnú v Prahe: Medzi nimi aj hádzanárka zo Šurian

Hádzanárska reprezentácia kadetiek Slovenska sa v októbri predstaví na medzinárodnom turnaji olympijských nádejí v Prahe. V trénerovom širšom výbere figuruje aj hráčka z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Olympijské nádeje sa stretnú v Prahe: Medzi nimi aj hádzanárka zo Šurian
Zdroj: TASR

Hádzanárska reprezentácia kadetiek Slovenska (roč. nar. 2000 a mladšie) sa v októbri predstaví na medzinárodnom turnaji olympijských nádejí v Prahe (6. – 9. októbra). Tréner Heine Ernst Jensen nominoval na podujatie v českej metropole a jemu predchádzajúce sústredenie 21 hráčok. V trénerovej nominácii sa medzi náhradníčkami ocitla aj Timea Zlatinská z HKM Šurany. Okrem nej by mala do zápasov zasiahnuť aj Nikolett Kóšová z neďalekých Nesvád.

Mladé Slovenky sa pripravujú na budúcoročné majstrovstvá Európy hráčok do 17 rokov, ktoré sa uskutočnia v Michalovciach. Vo výbere je aj päť legionárok – kvarteto Réka Mészáros, Barbora Lanczová, Edina Pastoreková, Dóra Manczalová pôsobí v Maďarsku a Melani Jagodič v Zlíne.

Nominácia kadetiek SR na sústredenie a medzinárodný turnaj olympijských nádejí:

Izabela Kondášová, Veronika Duranková (obe Iuventa Michalovce), Martina Popovcová, Miriam Kakaščíková, Lenka Ratvajská, Katarína Belušková (všetky ŠŠK pri SLŠ Prešov), Nikolett Kóšová (ŠŠK CVČ Nesvady – Imeľ), Kristína Opátová, Lucia Poláková (obe HK AS Trenčín), Zuzana Trepáčová, Dorota Kolářová (obe UDHK Nitra), Lucia Tomášechová (ŠKP Bratislava), Melani Jagodič (HC Zlín/ČR), Fanni Brunczvik (ŠK Talent Dunajská Streda), Nina Bergendiová (HK Slovan Duslo Šaľa), Natália Chudovská, Laura Holincová (obe MHK Bytča), Réka Mészáros, Barbora Lanczová (obe Audi ETO Györ KC/Maď.), Edina Pastoreková, Dóra Manczal (obe FTC Budapešť/Maď.)

Náhradníčky: Diana Michálková (Tatran Stupava), Timea Zlatinská (HKM Šurany), Gizela Kolerová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Môže vás zaujímať:

Je rozhodnuté: Hádzanárky Šurian spoznali pohárového súpera

Zámockí hádzanári pokračujú v pohárovej súťaži: Súpera zdolali na jeho palubovke

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM