Michal Majer Rôzne

Oddnes si zalyžujete aj na Novej holi

Hoci sa na Donovaloch lyžuje už od 3. decembra, v prevádzke bola len časť strediska na Záhradišti. Dnešným dňom však začala premávať lanovka aj na neďalekú Novú hoľu, vďaka čomu sa otvorili aj jedny z najdlhších zjazdoviek v Banskobystrickom kraji.

Prvý deň prevádzky Novej hole sprevádzajú pravé zimné podmienky. Na svahu je 40 centimetrov snehu a teplota sa pohybuje na úrovni 10 stupňov pod nulou. Podmienky na lyžovanie sú dobré. V tejto časti strediska sú však zatiaľ k dispozícii len hlavné zjazdovky a lanovka, vleky na Patočinách a Mišútoch zatiaľ v prevádzke nie sú.

Neskoršie otvorenie Novej hole nie je ničím výnimočným. Sezóna sa tam totiž začína vždy o niečo neskôr, keďže zasneženie zjazdoviek trvá dlhšie ako na Záhradišti a významnú úlohu zohráva aj množstvo prírodného snehu. K jej otvoreniu mohlo túto sezónu dôjsť aj skôr, avšak situáciu skomplikovali minulotýždňové plusové teploty a silný vietor, ktoré spomalili prípravu zjazdoviek na niekoľko dní. „Museli sme počkať na vhodné podmienky na svahu. Nechceli sme zjazdovku otvoriť za každú cenu na úkor kvality a poškodených sklzníc,“ uvádza zástupca strediska.Dnes je však situácia odlišná, keďže súčasné mrazy a sneženie dopomohli stredisku k urýchleniu otvorenia tratí. Viac než dvojkilometrové zjazdovky Novej hole sú tak pripravené na príchod lyžiarov.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM