Anton Hrachovský Kultúra

Od Dukly, cez Alpy až po Panamu: Blíži sa Kamzíkfest 2019, VIDEO

Fantastické zábery z ciest po celom svete a zážitky ich protagonistov si budú môcť vychutnať návštevníci 5. ročníka podujatia. Prichystajte sa na Kamzíkfest 2019.

Zdroj: YouTube.com

Už onedlho sa v Nových Zámkoch uskutoční 5. ročník festivalového premietania horských filmov a fotoprezentácií Kamzíkfest 2019. Organizuje ho miestny Turistický klub Kamzík, ktorý vznikol v roku 2014. Odohrá sa 16. marca 2019 o 14:00 v Dome kultúry Kovak. Vstup na festival je bezplatný.

Jubilejný ročník festivalu

Na podujatí vystúpi aj zakladateľ Turistického klubu Kamzík Marian Gažur. Návštevníkom priblíži svoj výstup na najvyššiu horu Rakúska Glossglockner (3 798 m n. m.).

Malebné prostredie Faerských ostrovov ukáže Peter Muzika, Adrián Drugda zase opíše svoje cesty naprieč Strednou Amerikou. Cestovateľské zážitky zo Slovenska odprezentuje Patrik Slanina, ktorý sa vydal na takmer 800 km dlhú turistickú trasu z Dukly na Devín. O horskom masíve Monte Rosa na hraniciach Švajčiarska a Talianska porozpráva Dušan Fuska.

Svojou účasťou obohatí program aj známy cestovateľ Vlado Vričan. Záujemcovia si budú môcť vypočuť jeho príbehy z Bernskej trilógie – výstupu na švajčiarske vrcholy Eiger (3 970 m n. m.), Mönch (4 107 m n. m.) a Jungfrau (4 158 m n. m.). Chýbať samozrejme nebudú ani Kamzíčatá – mladá generácia turistov.

Program Kamzíkfestu 2019

  • Kamzíčatá
  • Dušan Fuska – Monte Rosa
  • Vlado Vričan – Bernská trilógia – Výstup na Eiger, Jungfrau a Mönch
  • Patrik Slanina – Cestou SNP
  • Adrián Drugda – Stredná Amerika – Od Mexika po Panamu
  • Peter Muzika – Faerské ostrovy
  • Marian Gažúr – Glossglockner

Pozrite si úchvatné videá z ciest účastníkov Kamzíkfestu 2019.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM