Martin Grendel Od Vás

Od 1. mája sa mení grafikon vlakov

Z finančných dôvodov zastavuje od 1. mája Železničná spoločnosť Slovensko dopravu na piatich tratiach. Celkovo sa redukcia dotkne 339 vlakov, ktoré prejazdili ročne viac ako 1,1 milióna kilometrov.

Od 1. mája sa mimoriadne mení cestovný poriadok osobnej železničnej dopravy, z finančných dôvodov sa totiž rušia niektoré vlaky.

„Zmenu si vynútila revitalizácia Železničnej spoločnosti Slovensko a s ňou súvisiaca redukcia dopravných výkonov. Dôvod redukcie je finančný, nakoľko ZSSK dostala zo štátneho rozpočtu menej peňazí na dopravné výkony vo verejnom záujme ako vlani a tomu musí prispôsobiť rozsah dopravy,“ tvrdí hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Alexander Buzinkay. Vlaky rušili na základe ich slabého využívania a nízkej ekonomickej efektívnosti.

Na piatich tratiach sa doprava zastavuje úplne, z toho na štyroch v prihraničných oblastiach. Väčšina spojov sa redukuje v regiónoch, v diaľkovej doprave sa týka šiestich vlakov. Celkovo sa redukcia dotkne 339 vlakov, ktoré prejazdili ročne viac ako 1,1 milióna kilometrov. Podrobnosti sú na slovakrail.sk alebo na čísle 18 188.

Redukcia vlakov od 1. mája 2011 v Nitrianskom kraji [link=http://www­.zssk.sk/file­admin/dokumen­ty/2011_pdf/re­dukcia_2011_ni­tra.pdf]ZOZNAM[/lin­k]

Zdroj, foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM