Anton Hrachovský Samospráva

Očista chodníkov v Nových Zámkoch: Mesto stále testuje špeciálne vozidlo

Po dlhých rokoch sa chodníky v Nových Zámkoch dočkali väčšej starostlivosti. Radnica stále testuje nové vozidlo na ich úpravu.

Ilustračný obrázok k článku Očista chodníkov v Nových Zámkoch: Mesto stále testuje špeciálne vozidlo
Foto: Anton Hrachovský

Na chodníkoch v Nových Zámkoch sa už dva týždne preháňa špeciálne vozidlo. Radnica ho v spolupráci s firmou Brantner testuje predtým, než sa rozhodne pre jeho kúpu. Doteraz sa chodníky čistili iba ručne.

Čistenie chodníkov v Zámkoch

Testovanie špeciálneho vozidla na dôkladné čistenie chodníkov pokračuje na úsekoch ulíc Komárňanská, Podzámska a M. R. Štefánika až za pamätník – lokomotívu inštalovanú za tromi mostami.

„Potom sa budú čistiť povrchy chodníkov na Čerešňovej a Nábrežnej ulici. Podobné čistenie chodníkov sa v meste ešte nerobilo. Hlavne na okrajoch je toľko zeminy, že ju nakladajú priamo na multikáru. Po vyhodnotení skúšobnej prevádzky vozidla sa mesto rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla radnica na svojom webe.

Na okrajoch niektorých chodníkov je kovové zábradlie, ktoré nedostalo poriadnu údržbu možno rovnako dlho ako samotný chodník. Mesto tak začalo aj s narovnávaním, obrusovaním a natieraním zábradlí.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM