Anton Hrachovský Správy

Ocenenie Dedina roka 2019 aj do okresu Nové Zámky: Tvrdošovce očarili v celoštátnej súťaži

Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila výsledky súťaže o Dedinu roka. Ocenenie sa dostalo aj obci z okresu Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie Dedina roka 2019 aj do okresu Nové Zámky: Tvrdošovce očarili v celoštátnej súťaži
2
Galéria
Zdroj: Obec Tvrdošovce

Ocenenie Dedina roka 2019 putuje do obce Papradno v Považskobys­trickom okrese. Slávnostné vyhodnotenie jubilejného 10. ročníka súťaže sa konalo vo víťaznej obci.

Druhé miesto v tohtoročnej edícii prestížnej súťaže Dedina roka získala obec Svätý Anton (okres Banská Štiavnica), tretie skončili Raslavice (okres Bardejov).

Medzi víťaznými obcami sa ocitla aj jedna z okresu Nové Zámky. Získala hneď dve ocenenia.

V jednotlivých kategóriách uspeli obce: Dedina ako hospodár – Lúky (okres Púchov), Dedina ako maľovaná – Domaňovce (okres Levoča), Dedina ako klenotnica – Beluj (okres Banská Štiavnica) a Krivany (okres Sabinov), Dedina ako pospolitosť – Bolešov (okres Ilava), Dedina ako partner – Tvrdošovce (okres Nové Zámky), Dedina ako záhrada – Tvrdošovce (okres Nové Zámky).

Mimoriadne ocenenia získali obce Jesenské (okres Levice), Pobedim (okres Nové Mesto nad Váhom) a Dohňany (okres Púchov).

Cieľom súťaže je prezentácia krás, jedinečnosti a úspechov vidieka, zvyšovanie povedomia občianskej spoločnosti o hodnote krajiny, originality a národnej hrdosti, ale aj zvyšovanie konkurencieschop­nosti a prestíže slovenských obcí.

Vyhlasovateľmi súťaže sú Ministerstvo životného prostredia SR, Slovenská agentúra životného prostredia, Spolok pre obnovu dediny a Združenie miest a obcí Slovenska. Súťaž vyhlasujú už 20 rokov s dvojročnou periodicitou.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Obec Tvrdošovce
2
Galéria
Zdroj: Obec Tvrdošovce
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM