Anton Hrachovský Hokej

Obranca Nových Zámkov Samuel Hain: Sila kolektívu sa ukáže v ťažkých ligových zápasoch

Po zranení sa do zostavy MHC Nové Zámky vrátil obranca Samuel Hain. Ako hodnotí svoj návrat na súťažný ľad?

Ilustračný obrázok k článku Obranca Nových Zámkov Samuel Hain: Sila kolektívu sa ukáže v ťažkých ligových zápasoch
Foto: Anton Hrachovský

Jedným z členov novozámockých obranných radov je aj hokejista Samuel Hain. Do zápasovej praxe naskočil takmer po celej sezóne, keď ho v úvode ročníka 2017/2018 vyradilo na niekoľko mesiacov zranenie. Do konca sezóny už súťažný zápas neodohral, o to bola väčšia radosť fanúšikov, keď zistili, že Hain bude aj naďalej pokračovať v Nových Zámkoch.

Návrat na ľad po dlhšej dobe

Pre mladého, ešte len 21-ročného rodáka z Topoľčian, začal aktuálny ročník 2018/2019 prípravnými zápasmi. Na konte má už aj jeden súťažný duel, ktorý absolvoval v rámci Vyšehradského pohára na ľade Dunaujvárošu.

„Spočiatku to išlo ťažšie, ale postupne časom a zápasmi sa to upravuje a stále je to lepšie a lepšie. Som rád, že hrám všetky zápasy (v doterajšej príprave – pozn. red.) a postupne sa do toho dostanem. Ale určite cítim zápasovú absenciu. Dúfam však, že sa to do začiatku ligy upraví,“ povedal na margo svojho návratu na šúťažný ľad Samuel Hain.

Káder MHC Nové Zámky prešiel po sezóne opäť obnovou, množstvo hráčov ho opustilo, iní pribudli. Klesol však počet národností, v kabíne sú popri Slovákoch a Čechoch dvaja Kanaďania a rovnaký počet Rusov.

Myslím, že kolektív je vzhľadom na menej národností súdržnejší. Nie je tu toľko skupiniek, vyzerá to fajn. Samozrejme, sila kolektívu sa ukáže až nejakými ťažšími zápasmi v lige. Myslím však, že je to na dobrej ceste a sme lepšia partia, než tomu bolo minulú sezónu," dodal mladý obranca.

Foto: ilustračné

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM