Andrea Ballayová Krimi

Objasnená lúpež

Novozámockí kriminalisti zistili páchateľa lúpeže, ku ktorej došlo v pondelok 31. januára, okolo jednej v noci v Nových Zámkoch.

Keď 30 ročný Jozef prehral v herni peniaze rozhodol sa, že ich získa späť. Odbehol sa domov prezliecť a vyzbrojený kuchynským nožom sa vybral pre svoje peniaze do herne. Tu si vzal za svoju rukojemníčku ženu sediacu pred barovým pultom. Podišiel k nej, ku krku jej priložil nôž a po maďarsky povedal pracovníkovi, aby mu dal peniaze, ktoré tam prehral. Muž mu celkovo dal asi 200,–€ur. Po skutku páchateľ ušiel na neznáme miesto. Už na druhý deň policajti, aj vďaka záberom z bezpečnostnej kamery, ktoré boli odvysielané v masovokomuni­kačných prostriedkoch odhalili jeho totožnosť. Počas výsluchu policajný vyšetrovateľ zistil, že Jozef sa už jednej lúpeže dopustil v júli minulého roku. Scenár bol úplne rovnaký. Peniaze ktoré prehral v jednej z novozámockých herní si prišiel zobrať naspäť. Aj vtedy pracovníčke držal nôž na krku.
Žena mu z obavy o svoj život vydala peňaženku s celým obsahom, bolo v nej asi 310,–eur. K obom lúpežiam sa 31 ročný Jozef z obce Mužla na polícii priznal.

Novozámocký vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov. Zároveň spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM