Anton Hrachovský Správy

O remeselnícky trh v Zámkoch je veľký záujem: Predajcovia sa môžu stále hlásiť

Zručných obyvateľov je v našom meste požehnane. Dokazuje to aj blížiaci sa trh remeselných výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku O remeselnícky trh v Zámkoch je veľký záujem: Predajcovia sa môžu stále hlásiť
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Šikovní Novozámčania sa budú môcť odprezentovať na „hand made“ trhu, ktorý bude, podobne ako súťaž vo varení gulášu, súčasťou tradičného podujatia – Porciunkuly.

Záujem sa zvyšuje

O trhy s ručne vyrábanými predmetmi je rastúci záujem. Potvrdila to Jana Krajči z Novovitalu – mestskej príspevkovej organizácie, ktorá ich organizuje. Kým v úvodnom ročníku trhu sa v parku Antona Bernoláka prezentovalo zhruba 20 šikovných remeselníkov, dva týždne pred trhom v roku 2019 je prihlásených už takmer 60 účastníkov. Konať sa budú v sobotu 27. júla 2019.

Prihlásiť sa je ešte stále možné. Záujemcovia musia vyplniť žiadosť o vydanie povolenia na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhových miestach na území mesta. Prílohou žiadosti musí byť oprávnenie na podnikanie. Prihlasovací formulár je možné si stiahnuť z webovej stránky Novovitalu.

„Stačí vyplniť prihlášku a čestné prehlásenie, že ide o výrobky z vlastnej tvorby remeselníkov a zaslať ju emailom alebo poštou. My následne vybavíme povolenie na predaj,“ uviedla Jana Krajči. „Remeselnícke trhy naberajú rok čo rok väčšie rozmery,“ dodala Jana Krajči.

Naskenovanú resp. vytlačenú prihlášku je možné zaslať mailom na adresu krajci@novovital.sk alebo poštou na adresu Novovital – príspevková organizácia, Hlavné námestie 7, 940 35 Nové Zámky.

Vo fotogalérii: Ako to vyzeralo na handmade trhu a súťaži vo varení gulášu v roku 2018.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Novozámocká súťaž vo varení gulášu a Handmade trh 2018
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM