Anton Hrachovský Šport

Nový futbalový trávnik v Zámkoch nebude: Dôvodom je aj výška spoluúčasti mesta

Pôvodne boli Nové Zámky medzi mestami, v ktorých mal vyrásť nový futbalový trávnik. Realita je nakoniec iná.

Ilustračný obrázok k článku Nový futbalový trávnik v Zámkoch nebude: Dôvodom je aj výška spoluúčasti mesta
Zdroj: TASR

Vyše 200 futbalistov z Nových Zámkov mohlo mať už tento rok nové podmienky na trénovanie. Klub FKM Nové Zámky totiž pôvodne uspel so žiadosťou o dotáciu na vybudovanie moderného umelého trávnika v rámci projektu HatTrick IV. Ihrisko malo vyrásť na Sihoti už v roku 2018, tak hovorili podmienky UEFA.

Trávnik zatiaľ nebude

Návrh FKM Nové Zámky na výstavbu hracej plochy s umelým trávnatým povrchom v areáli Sihoť bol schválený na januárovom zasadnutí Výkonného výboru Západoslovenského futbalového zväzu. Projekt je, minimálne nateraz, pasé.

UEFA mala podporiť výstavbu ihriska 100-tisíc eurami, ďalšími 200-tisíc sa malo na investícii spolupodieľať mesto Nové Zámky. Mestskí poslanci to schválili na zastupiteľstve ešte v decembri 2017. Na Sihoti mali pôvodne popri trávniku vyrásť pre futbalistov i nové šatne a sociálne zariadenia. Ani tie však zatiaľ nebudú, radnica totiž koncom júna zrušila verejné obstarávanie.

O asi 200-tisíc viac

K situácii o novom trávniku sa vyjadrilo i vedenie mesta. „Mesto neobdržalo žiadny doklad o schválení dotácie. Bolo informované o tom, že nemôže realizovať oba projekty súbežne. Vzhľadom na nevyhovujúci stav sociálnych zariadení a šatní sa vedenie mesta rozhodlo, že v prvej fáze bude riešiť túto situáciu. Pri projekte HATRICK je spolufinancovanie omnoho vyššie, než sa na začiatku avizovalo,“ povedala prednostka Mestského úradu Tünde Szekeresová s tým, že spolufinancovanie zo strany mesta malo dosiahnuť zhruba až 400-tisíc eur. Krátko po jej odpovedi mesto zrušilo verejné obstarávanie na už spomínané šatne a sociálne zariadenia.

FMK Nové Zámky je futbalovým klubom s najväčšou členskou základňou v novozámockom okrese. V uplynulej sezóne 2017/2018 pôsobilo pod jeho hlavičkou 12 mládežníckych tímov a družstvo dospelých.

V hre o trávnik bolo viacero záujemcov. Spolu s Novými Zámkami sa o ihrisko uchádzali aj Komárno, Štúrovo a Levice, pričom Štúrovo získalo začiatkom roka štatút náhradníka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM