Anton Hrachovský Hokej

Novozámocký útok podporí česká hora skúseností: Zo Zvolena prichádza najproduktívnejší hráč ligy

Medzi zatiaľ posledné akvizície HC Nové Zámky sa zaradil český útočník s množstvom extraligových skúseností nielen zo Slovenska. Hráč s dvoma klubovými ligovými titulmi a dvoma honormi najproduktívnejšieho hráča slovenskej najvyššej súťaže po základnej časti.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký útok podporí česká hora skúseností: Zo Zvolena prichádza najproduktívnejší hráč ligy
Zdroj: TASR

Najnovšou akvizíciou nováčika najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC Nové Zámky sa stal skúsený český útočník Kamil Brabenec (40).

„Podpisom zmluvy s Kamilom Brabencom sme získali výraznú posilu, ktorá nám pomôže nielen na ľade, ale i mimo neho. Je to vodcovská osobnosť, platný hráč, ktorý svoje kvality dokazoval niekoľko sezón v drese Zvolena. S mužstvom získal majstrovský titul a nie raz ovládol individuálne štatistiky v extralige. Veríme, že sa mu bude dariť aj u nás,“ uviedol pre oficiálny klubový web športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

Popredný švédsky hokejový web eliteprospects.com popisuje Brabenca ako tvrdo pracujúceho útočníka s dobrým citom pre defenzívu a kvalitného tímového hráča.

Brabenec začal s hokejom v rodnom Brne, kde aj absolvoval svoju premiéru medzi seniormi v ročníku 1994/1995. Nasledovali pôsobenia v Jindřichovom Hradci, Českých Budějoviciach, Písku a Plzni, po ktorých sa pobral na sever Európy, kde vyskúšal švédsku najvyššiu súťaž vo farbách Luleå HF.

Po pôsobení vo Svédsku sa vrátil na sedem sezón do rodných Čiech, kde obliekal dresy Vsetína, Českých Budějovíc a Komety Brno.

Jeho slovenská anabáza odštartovala ročníkom 2011/2012, keď sa presunul do HKM Zvolen. V tom zotrval bez prestávky päť sezón, pričom dvakrát vybojoval majstrovský titul a dvakrát sa stal najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy resp. bývalej Tipsport extraligy po základnej časti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM