Anton Hrachovský Samospráva

Novozámocký Štrand prilákal rekordný počet návštevníkov: Pribudnú ešte aj bufety

Novozámocké kúpalisko patrí medzi najstaršie na Slovensku. Trojročná etapa jeho modernizácie je ukončená, napriek tomu ešte príde k novinkám.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký Štrand prilákal rekordný počet návštevníkov: Pribudnú ešte aj bufety
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V tohtoročnej poslednej etape pribudol nový sedací termálny bazén s plochou 230 štvorcových metrov. Jeho súčasťou sú hydromasážne dýzy na masáž chrbtice, vzdušné masážne sedačky a lavice, perličky, chrliče vody. Vybudovanie bazéna, osadenie technológie, dlažby okolo bazéna a súvisiace práce si vyžiadali investíciu zhruba 300-tisíc eur.

Trojročná rekonštrukcia

"O modernizácii kúpaliska rozhodli mestskí poslanci pred troma rokmi. Vyčlenili financie na tri etapy, ktoré sme ukončili práve v tomto roku, keď oslavujeme 80. výročie existencie kúpaliska. Otvorené bolo v roku 1938 a patrí medzi najstaršie na Slovensku,“ povedal Ľudovít Lebó, riaditeľ spoločnosti Novovital, ktorá prevádzkuje kúpalisko.

Všetky etapy modernizácie spoločnosť realizovala bez prerušenia prevádzky. Najväčšia viditeľná zmena prišla vlani, na kúpalisku pribudli nové atrakcie.

Pravdepodobne aj tie sa podpísali pod rekordnú návštevnosť. Kúpalisko navštívilo počas sezóny vyše 90-tisíc návštevníkov.

„Aby sme zachovali geotermálnu energiu vody, v uplynulých dvoch rokoch sme kompletne zrekonštruovali a odizolovali prívod termálnej vody, kúpili sme počítačom riadené čerpadlá, nové tepelné výmenníky a súvisiacu technológiu. Termálnou vodou ohrievame najmä prerobený zážitkový bazén s vodným hradom, 25-metrový rekreačný bazén a čiastočne aj 50-metrový bazén,“ skonštatoval Lebó. Tieto investície umožnia v prípade priaznivého počasia v nasledujúcich sezónach otvoriť letnú sezónu už v polovici mája.

Ďalšie plány rozvoja

Do hlavnej letnej sezóny plánuje novozámocké kúpalisko upraviť technologickú miestnosť, budúci rok by mali pribudnúť nové sociálne zariadenia. „Máme pripravené projekty aj stavebné povolenie na stavbu deviatich nových zariadení rýchleho občerstvenia. Po skončení tohtoročnej sezóny začneme s výstavbou bufetov aj sociálnej miestnosti pre technický personál kúpaliska,“ povedal Lebó. Podľa vízie rozvoja kúpaliska, ktorú v minulosti prezentoval mestským poslancom, by chcel, aby v budúcnosti v areáli vznikol komplex s ubytovacími kapacitami, relax centrom a krytým bazénom certifikovaným pre plavecký šport a vodné pólo.

Foto: ilustračné

Otvorenie 80. sezóny Štrandu v Nových Zámkoch
26
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM