Anton Hrachovský Samospráva

Novozámocký Štrand otvára už čoskoro: Návštevníkov čaká aj nový termálny bazén

Na milovníkov relaxu čaká aj nový bazén s termálnou vodou. Zmenili sa aj otváracie hodiny. Investície v tretej etape rekonštrukcie mali byť vyššie než 400-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocký Štrand otvára už čoskoro: Návštevníkov čaká aj nový termálny bazén
Zdroj: Dnes24.sk

Termálne kúpalisko Štrand Emila Tatárika sa teší medzi Novozámčanmi obľube. V roku 2018 oslávi novozámocké kúpalisko Štrand Emila Tatárika 80 rokov od svojho otvorenia. Po prvý raz sa jeho brány otvorili ešte v roku 1938. Tohtoročná sezóna sa zaháji už o niekoľko dní, v nedeľu 3. júna počas osláv Medzinárodného dňa detí.

Začiatok sezóny 2018

Vstupné a ďalšie ceny ostali oproti roku 2017 nezmenené, opäť sa líšia podľa toho, kedy počas dňa a v ktorý mesiac Štrand navštívite. Okrem jednorazových vstupov sú k dispozícii aj permanentky a skupinové lístky. Kompletný cenník je možné nájsť na webe kúpaliska.

Návštevníci sa však dočkali predĺžených otváracích hodín. Po novom si ľudia môžu zaplávať až do ôsmej hodiny večer.

Otváracia doba od 3.júna do 30.júna a v septembri 2018

  • Pondelok - Piatok: 10:00 - 20:00
  • Sobota - Nedeľa: 9:00 - 20:00

Otváracia doba od 1.júla – 30. augusta 2018

  • Pondelok - Nedeľa: 9:00 - 20:00

Bazén s termálnou vodou

V areáli kúpaliska pribudol sedací bazén s termálnou vodou o rozlohe 230 m2. Teplota vody bude dosahovať 32–34 stupňov Celzia a o komfort návštevníkov sa postarajú vodné masážne trysky, hydro-masážne vzduchové vankúše, masážne hlavice a chrliče vody vhodné na masáž chrbtice a šije. Podľa projektovej dokumentácie dosiahli rozpočtové náklady bazéna 305-tisíc eur. Zvyšných 105-tisíc zhtli rekonštrukcie spŕch, brodísk a podlahy.

„Rekonštrukcia celého areálu je už dokončená. Vybudovala sa nová kanalizácia, prebehla rekonštrukcia podlahy okolo bazénov. Obnovovali sa aj obvodové múry a kompletný bazénový areál, čiže aj sprchy a brodiská. Zo starej podlahy nezostalo v podstate nič,“ povedal Ľudovít Lebó, riaditeľ Novovitalu, ktorý kúpalisko prevádzkuje.

Oslavy 80. výročia sa chystajú na júl, na kúpalisku by mali pribudnúť aj pamätné tabule. Počas hlavnej sezóny (júl – august) bude v rámci mesta premávať na Štrand i bezplatný autobus.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM