Aktualizované Anton Hrachovský Iné športy

Novozámockí vodáci súťažia o tisíce eur: Podporiť ich môžete aj vy, stačí hlasovať

Kanoistický klub Sport Club Slovakia z Nových Zámkov vychováva tunajšie vodácke nádeje. Ich snaha už priniesla aj prvé reprezentačné ovocie. Teraz však potrebujú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí vodáci súťažia o tisíce eur: Podporiť ich môžete aj vy, stačí hlasovať
Zdroj: Sport Club Slovakia

Situácia vo vzťahu ´šport – financie´ je náročná aj v Nových Zámkoch. O to viac, ak ide o mladý klub ako je novozámocký vodácky Sport Club Slovakia, o ktorom sme písali nedávno. Ten využil možnosť, ktorú ponúka Nadácia Slovenského olympijského výboru a prihlásil sa do súťaže Ukáž sa! na podporu mladých talentov.

Novozámčania ich môžu podporiť hlasovaním

Sport Club Slovakia z Nových Zámkov sa prepracoval až do finále, kde o víťazovi rozhodnú ľudia prostredníctvom hlasovania cez Facebook.

„So správnym prístupom sa dostaneš veľmi ďaleko,“ znie súťažné motto novozámockých vodákov. Od prvého miesta ich delí len 0,8 % hlasov.

V kategórii kolektívov bojuje o priazeň hlasujúcich šesť celkov z celého Slovenska, Sport Club Slovakia z Nových Zámkov je, dá sa povedať v absolútnom finále, keď sa pár týždňov pred koncom súťaže ´utrhol´ aj spolu s mladými košickými basketbalistkami. De facto sa rozhoduje už len medzi týmito dvomi tímami.

Kanoisti z Nových Zámkov sú niekoľko hodín pred koncom súťaže na druhom mieste s 39,4 % hlasov. Na prvom mieste je zatiaľ basketbalový tím Young Angels Košice (40,2 %). Tá istá osoba môže hlasovať každý deň až do 31. augusta polnoci. V rámci grantu prerozdelí nadácia 60-tisíc eur pre 12 individuálnych žiadateľov a 6 kolektívov.

Prípadnú výhru by klub použil predovšetkým na materiálne zabezpečenie, ako sú kajaky, pádla a vesty. „Naši členovia pretekajú v niektorých prípadoch aj na 30-ročných kajakoch, ktoré potrebujeme vymeniť,“ vysvetlil zakladateľ klubu s tým, že niektorí členovia prestupujú do veľkých kajakov. Tie klubu zatiaľ chýbajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM