Viktória Botošová Kultúra

Novozámockí gymnazisti sa vyšvihli: Parádny ples si zorganizovali sami, navyše pomôžu aj bezbranným! FOTO

Originálny kultúrny program plesu, ako aj jeho celý priebeh si novozámockí gymnazisti organizovali sami. Nechýbala ani zábava na tanečnom parkete, ako sa na taký poriadny ples patrí.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí gymnazisti sa vyšvihli: Parádny ples si zorganizovali sami, navyše pomôžu aj bezbranným! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Verili by ste, že aj mladí študenti sa dokážu seriózne zabávať, v oblekoch a róbach? Ba čo viac, že naši gymnazisti si takúto zábavu aj sami zorganizovali, so všetkým, čo k tomu patrí.

Takýto husársky kúsok sa podaril 23.januára 2015 študentom Gymnázia v Nových Zámkoch, ktorí si v spolupráci s Iuventou v rámci projektu Komprax zorganizovali v budove MS na Nábreží v poradí už II. benefičný ples študentov pri Gymnáziu v Nových Zámkoch. Mladí študenti zo Septimy A Jakub Pernický, Michal Šujanský a Miroslav Šedivý, žiaci Kvinty A Richard Mészáros a Matej Ďuriš, ako aj predsedníčka Študentského parlamentu Gabika Šujanská dokázali, že kompetenciami pre prax naozaj disponujú. „Zaoberali sme sa objednaním sály, jej výzdobou, zabezpečením hudby, SBS- ky, zaoberali sme sa získaním sponzorov, a čo je najpodstatnejšie záujmom o ples zo strany študentov, ktorých počet presiahol 250, čo je takmer polovica žiakov Gymnázia,“ vysvetľuje predsedníčka Študentského parlamentu Gabika Šujanská.

Originálny kultúrny program

So slávnostným začiatkom o 18:00 hod. vyrazili dych originálnym kultúrnym programom samotní žiaci – predviedli sa rôzne tanečné zoskupenia, športový aerobic, street- dance, ale aj speváci, hudobníci, či najmenšie tanečnice baletného súboru ZUŠ v Nových Zámkoch. Po nich sa prítomným študentom prihovorili moderátori aj s organizátormi, členmi Študentského parlamentu. Prejavili sa ako výborný organizátori, moderátori a zabávači v jednom.

Zábava bola v plnom prúde. „Tanečný parket nezíval prázdnotou ani cez prestávky, pretože pre všetkých prítomných bola pripravená bohatá tombola a keď sa DJ Patrik Klucho alias PA3K o tretej ráno s prítomnými lúčil, mnohým bolo ľúto, ako ten čas rýchlo ubehol,“ hovorí Gabika. Kvalitné basy a celkové ozvučenie miestnosti zabezpečovala firma Music Drive, s ktorou majú gymnazisti veľmi dobrú spoluprácu.

Ples pre dobrú vec

Môžeme si len želať, aby bolo serióznych zábav pre študentov viac, lebo ako sa ukázalo, slušné správanie, dobrá zábava a mladá generácia sa ani zďaleka nevylučujú. Popri zábave dokonca mysleli študenti aj na pomoc deťom zo sociálne slabších rodín.

„Študenti sa neprišli iba zabávať, ale vstupným, ktorým boli hračky, detské knižky, farbičky a spoločenské hry, rozžiarili očká deťom zo sociálne slabších rodín,“ uviedla Gabika, predsedníčka Študentského parlamentu.

Foto: GYM NZ

Ples gymnazistov v Zámkoch
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM