Aktualizované Anton Hrachovský Hokej

Novozámockí fanúšikovia sa dočkali odmeny: V lete uvidia na domácom ľade reprezentáciu

V auguste odohrá slovenská seniorská hokejová reprezentácia dva prípravné zápasy. Dejiskom jedného z nich budú Nové Zámky, na ľad by mala vykorčuľovať aj hviezda NHL.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí fanúšikovia sa dočkali odmeny: V lete uvidia na domácom ľade reprezentáciu
Zdroj: TASR

Na úvod sa Slovensko predstaví v stredu 24. augusta 2016 o 20:20 vo Viedni proti Rakúsku. O deň neskôr privítajú Slováci v Nových Zámkoch Slovincov. Kým súpiska Slovenska ešte známa nie je, Slovinci i Rakúšania by mali nastúpiť v plnej sile. Na novozámocký ľad by tak mala vykorčuľovať aj hviezda NHL a Los Angeles Kings Anže Kopitar.

Prípravný zápas proti Slovinsku odohrajú Slováci 25. augusta 2016 v Nových Zámkoch o 18:00. „Pôvodne sme plánovali zápas odohrať v Nitre, ale z dôvodov inštalácie novej vzduchotechniky na nitrianskom štadióne a zápasu Ligy majstrov, ktorý sa odohrá len dva dni po tomto medzištátnom stretnutí, sme sa rozhodli ukázať fanúšikom medzinárodný zápas v Nových Zámkoch. Atmosféra v Nových Zámkoch bola počas play-off 1. hokejovej ligy i play-out o extraligu výborná a pre týchto ľudí to bude forma odmeny,“ objasnil dôvod presunu dejiska zápasu generálny sekretár SZĽH Róbert Pukalovič.

Pre Slovincov to bude olympijská príprava

Na Rakúšanov a Slovincov čaká na začiatku septembra olympijská kvalifikácia v Rige, resp. Minsku. „Odohrať len jeden duel by nemalo väčší význam, oslovili sme Slovincov. Oba výbery budú v plnej sile, takže fanúšikovia sa môžu tešiť na najväčšie hviezdy Rakúšanov i Slovincov. To znamená, že slovenskí diváci by mali vidieť naživo v akcii aj najväčšiu hviezdu Slovincov – Anžeho Kopitara,“ prezradil generálny manažér slovenskej reprezentácie Róbert Švehla.

Pocta i odmena zároveň

„Je to pre nás pocta, že môžeme hostiť na našom štadióne národné celky Slovenska i Slovinska počas ich prípravného obdobia. Pre fanúšikov je to zase odmena, veríme, že aj tento plánovaný duel ich ešte viac nabudí na blížiaci sa ročník hokejovej extraligy a ukážu, že vedia skvele povzbudiť nielen našich chlapcov, ale aj tých z národného mužstva,“ skonštatoval marketingový a mediálny manažér HC Nové Zámky Jakub Takáč.

O priebehu predaja lístkov na zápas so Slovinskom bude informovať Slovenský zväz ľadového hokeja.

Môže vás zaujímať:

Hokejový fanklub mal ďalšie stretnutie: Nové chorály sú na svete, pripravuje sa brigáda

Nová hokejová posila Jan Semorád: Príchod do Zámkov bolo správne rozhodnutie

Hokejisti nastúpia v Tipsport lige v nových dresoch: HLASUJTE, ktorý sa vám páči viac

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM