Anton Hrachovský Šport

Novozámockí atléti nám robia radosť: Ich výsledky by mohli byť ešte lepšie

Atletický oddiel AC Nové Zámky má bohatú minulosť. Napriek výsledkovým poľaveniam v posledných rokoch, stále vychováva talenty, ktoré úspešne reprezentujú mesto.

Ilustračný obrázok k článku Novozámockí atléti nám robia radosť: Ich výsledky by mohli byť ešte lepšie
Zdroj: TASR

Atletická majstrovská halová sezóna 2017 pokračovala v marci šampionátmi pre juniorov, staršieho žiactva a vo viacbojov. Výrazne sa presadili hlavne novozámockí žiaci, ktorí si zbierku cenných kovov rozšírili o tri kúsky.

Za istých podmienok mohli byť výsledky aj lepšie

V staršom žiactve sa podľa očakávania najviac darilo oporám novozámockej atletike Janke Kusyovej a Lei Farkas. Z nich bola tento krát úspešnejšia Kusyová, ktorej sa podarilo vybojovať jednu striebornú a jednu bronzovú medailu. Druhé miesto získala v päťboji so ziskom 2677 bodov. Za víťazkou zaostala len o 67 bodov. „V prípade niekoľkých špecializovaných halových tréningov mohla toto bodové manko bez problémov vymazať hlavne v behu na 60 metrov prekážok, aj v skoku do diaľky, či vo vrhu guľou,“ povedal Peter Straňovský z AC Nové Zámky.

K tomuto druhému miestu pridala na Majstrovstvách SR staršieho žiactva jednotlivcov tretiu priečku v skoku do výšky výkonom 158 cm a pomohla štafete na 4 × 200 m s ďalšími troma pretekárkami Lea Farkas, Lea Prohácková a Laura Tomanová k bodovanému 6. miestu. Farkas pridala druhé tretie miesto v behu na 300 m v osobnom rekorde 43,52. Vo výške sa darilo talentovanému Denisovi Gondžalovi, ktorý obsadil kvalitným výkonom 165 cm piate miesto a „Pri pravidelnom tréningu by Denis mohol na jesenných majstrovstvách na dráhe práve v Nových Zámkoch pomýšľať aj na medailové umiestnenie,“ dodal Straňovský.

Tesne pred prvou desiatkou

Na národnom šampionáte juniorov sa darilo predovšetkým Veronike Babiczovej. „Nebyť jej zdravotných problémov pred samotnými majstrovstvami, určite by na 400 m získala minimálne 3. miesto,“ zhodnotil Straňovský. Jej výkon 1:01,37 tak stačil napokon len na štvrtú priečku, ku ktorej pridala ešte siedme miesto v behu na 200m (26,99). Na šiestom mieste skončila v behu na 800 m Vivien Klučka časom 2:36,45 a posledné bodované siedme miesto pridal v behu na 400 m Karol Dráfi (53,86).

Po skončení halovej súťaží patrí Atletickému clubu Nové Zámky na základe bodovania prvých ôsmych miest zo všetkých vekových kategorii 11. miesto na Slovensku za zisk 98 bodov a 6 medailí. Oproti roku 2016 je to síce vylepšenie o 3 miesta, ale na takej istej bodovej úrovni. „Pokiaľ by novozámocká atletika chcela skončiť po záverečných tohtoročných pretekoch obsadiť umiestnenie aspoň v prvej desiatke, je nutné zapojiť do tréningovej činnosti viac trénerov a získať k pravidelnej tréningovej činnosti vačší počet pretekárov,“ uzavrel predstaviteľ AC Nové Zámky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM