Anton Hrachovský Samospráva

Novozámocká polícia plánuje nové kamery: Aj vďaka nim odhalila viac výtržníkov

Bezpečnostný kamerový systém v uliciach Nových Zámkov prejde obnovou. Pomôže tak pri udržiavaní poriadku vo frekventovaných lokalitách.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká polícia plánuje nové kamery: Aj vďaka nim odhalila viac výtržníkov
Zdroj: TASR

V súčasnosti má mesto zriadených 18 rotačných a päť stacionárnych kamier. Kamerový bezpečnostný systém spravuje mestská polícia a výstupy z neho sú nepretržite monitorované zdravotne ťažko postihnutými zamestnancami pracujúcimi na jej pracovisku.

Viac kamier – viac kontroly

Podľa náčelníka novozámockej mestskej polície Jozefa Tökölyho prišlo vďaka zvýšeniu počtu kamier aj k zvýšeniu počtu zaregistrovaných protispoločenských činov ako je vandalizmus, výtržníctvo, bitky, dopravné priestupky alebo znečisťovanie verejného priestranstva.

V priebehu roka 2017 tak zaregistrovala Mestská polícia Nové Zámky až o 710 takýchto prípadov viac než v roku 2016.

Pribudnú ďalšie kamery

„Máme v úmysle rozšíriť kamerový systém o kamery, ktoré bude potrebné umiestniť v problematických lokalitách mesta ako je detské ihrisko a priestranstvo na ulici P. Blahu, okolie Kina MIER, frekventované miesta na sídliskách, výpadovky na Kaufland a Tesco. V roku 2018 bude nevyhnutné vymeniť tri staré, poruchové kamery rozmiestnené na Ľ. Štúra od železničnej stanice až po autobusovú stanicu,“ predostrel ďalšie plány Jozef Tököly.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM