Viktória Botošová Samospráva

Novozámocká plaváreň bola v havarijnom stave: V lete mali čo robiť, z desiatok dier rybičky aj morské potvorky! FOTO

Na novozámockej plavárni bol vyhlásený havarijný stav. Komplikácie mal na svedomí prehrdzavený výmenník i priesaky vody cez stenu bazéna. Pozrite sa, ako to všetko vylepšili!

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká plaváreň bola v havarijnom stave: V lete mali čo robiť, z desiatok dier rybičky aj morské potvorky! FOTO
Zdroj: TASR

Na uplynulom mestskom zastupiteľstve predostrel poslancom riaditeľ organizácie Novovital správu o hospodárení organizácie Novovital. V rámci tohto bodu spomenul aj odstránenie havarijného stavu v novozámockej plavárni, ktoré museli vykonať do otvorenia sezóny. My sme boli zvedaví aké zmeny nastali. Na naše otázky nám odpovedal riaditeľ organizácie Novovital, Ľudovít Lebó.

Havarijný stav v plavárni museli podľa jeho slov vyhlásiť kvôli poruche tepelného výmenníka. „Výmenník bol prehrdzavený, unikala cez neho voda a už sa nedal ďalej prevádzkovať. Nevedeli sme zabezpečiť ohrev vody. Boli sme nútený jeden deň pred plánovaným ukončením sezóny plaváreň zatvoriť. Ďalej boli veľké priesaky vody cez stenu bazéna," vysvetľuje Lebó. Ako pokračuje, havarijný stav sa dal odstrániť len pri vypustenom bazéne, takže plánovaná odstávka prišla vhod.

80 dier v bazénovej fólii, rybičky i morské potvorky

Počas letnej odstávky sa vymenil pokazený výmenník za oveľa modernejší, ktorý podľa riaditeľa navyše aj ušetrí na prevádzkových nákladoch. „Po ultrazvukovej detekcii bazénovej fólie sme našli viac ako 80 dier v plaveckom bazéne a zistili sme, že fólia v detskom bazéne je natoľko poškodená, že vyžaduje kompletnú výmenu," vysvetľuje Lebó. Fólia v plaveckom bazéne našťastie sa vraj dala zachrániť.

„Na bočných stenách pribudli rybičky a iné morské „potvorky“, ktoré v skutočnosti prekrývajú diery. Priznám sa bol to môj nápad nechcel som aby sa celý bazén len tak “vyflakoval“… Dúfam, že sme aspoň pre našich najmenších návštevníkov trocha zatraktívnili bazénový areál," uviedol o zmenách a doplnil, že sa vymenila fólia aj v žľaboch a opravila sa v brodiskách.

Zahájenie prevádzky plavárne prebehlo 15. septembra 2015. „Priznám sa otvorili sme asi s týždňovým oneskorením. Bolo to moje rozhodnutie a ospravedlňujem sa našim skalným návštevníkom! Nakoľko máme ten istý personál aj pre plaváreň aj pre termálne kúpalisko, nebolo možné spraviť skôr technickú údržbu plavárne. Nechcel som otvoriť plaváreň v tom istom stave ako sme ho zatvorili. Bolo nutné aspoň celý areál dôkladne vymaľovať. Zoškrabať steny a nanovo ich natrieť. Toto sa tu hádam nikdy nerobilo," posťažoval sa.

Nová pokladňa, krajší areál i nové logo

Na plavárni nastali aj iné zmeny. Ako riaditeľ Lebó vysvetľuje, na balkóne sa oddelila stenou telocvičňa od bazénového areálu, nakoľko v telocvični bolo tak sparno, že sa tam nedalo cvičiť a ani nebolo možné tam umiestniť stroje na posilňovanie. „Vymenili sme pokladňu a skrášľujeme vstupný areál. Relax komplex dostal nové logo. S prácami pokračujeme aj naďalej. Po ukončení prác v vstupnom areály budeme pokračovať v dámskej šatni," hovorí a dodal, že prebudujú komplet poschodie, kde chcú rozšíriť služby.

Pôvodný stav výmenníka môžete vidieť v galérii článku.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: Ľudovít Lebó

Takto vyzeral pôvodný stav na plavárni
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM