Anton Hrachovský Správy

Novozámocká nemocnica má nové monitory dychu: Pomáhať budú najmenším pacientom

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Zámkoch dostala pekný a hlavne užitočný dar. Na novorodencov budú dohliadať nové monitory dychu.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká nemocnica má nové monitory dychu: Pomáhať budú najmenším pacientom
Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch dostala nemocnica pre svojich najmenších pacientov vzácny dar. Novorodenecké oddelenie nemocnice totiž spolupracuje s Nadáciou Križovatka, ktorá sa zaoberá pomocou deťom ohrozeným Syndrómom náhleho úmrtia dojčiat (SIDS).

10 nových monitorov pre Nové Zámky

Desať nových monitorov dychu tak rozšírilo kapacity, ktorými Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch disponuje. Vďaka ním budú môcť pokojne spávať nielen ďalšie bábätká, aj ich mamičky. Monitory dychu prevzala primárka neonatologickej kliniky v Nových Zámkoch Klaudia Demová za prítomnosti generálneho riaditeľa nemocnice Imricha Matušku a medicínskeho riaditeľa Zoltána Dancziho.

Syndróm náhleho úmrtia dojčiat

Nadácia Križovatka uvedeným darom pomáha predchádzať syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý ohrozuje deti do jedného roku života, pričom úmrtie nie je možné predvídať na základe zdravotného stavu. K náhlemu úmrtiu novorodencov zvykne prísť napriek tomu, že sa javia úplne zdraví. Stáva sa tak krátko po uložení na spánok.

Monitory dychu sú dôležité pri odhaľovaní problému s dýchaním práve u novorodencov. Na každý problém súvisiaci s dýchaním upozornia zvukovým a svetelným signálom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM