Anton Hrachovský Šport

Novozámčania začnú ligu aj s navrátilcami: Do klubu sa vrátila i šikovná spojka

Po odchode viacerých hráčov do Šale prichádza z rivalského tábora jedna z bývalých opôr Novozámčanov. Hádzanári sa cez víkend predstavia na medzinárodnom turnaji v hale Milénium.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania začnú ligu aj s navrátilcami: Do klubu sa vrátila i šikovná spojka
Foto: Anton Hrachovský

Ďalšou z predsezónnych akvizícií MHC Štart Nové Zámky je odchovanec klubu, minulý rok hrajúci za HKM Šaľa, Gabriel Vadkerti. Ostrieľaný tvorca hry s reprezentačnými skúsenosťami sa do svojho materského klubu vrátil po ročnej anabáze v konkurenčnom MHK Šaľa.

Pred odchodom zo Zámkov do Šale účinkoval aj v maďarskej súťaži. Najskôr hrával za DKSE-Hotel Lycium Debrecín a Gyöngyösi KK (oba v 2009/2010), od sezóny 2010/2011 za Csurgói KK, s krátkou výnimkou v ročníku 2014/2015, keď sa ocitol na hosťovaní v PLER KC Budapešť. Tridsaťtriročná stredná spojka má v drese slovenskej reprezentácie na konte aj štart na ME 2008 v Nórsku.

MHC Štart Cup 2018

Okrem Vadkertiho posilnili Novozámčanov aj ďalší ich bývalí hráči – Tomáš Tschur z Hlohovca a Ernest Masaryk z Topoľčian. Po ročnej pauze sa vrátil i Vojtech ´Béla´ Gyurics.

Nových hráčov si môžu Novozámčania pred štartom ligy pozrieť aj naživo. Už tento víkend, v sobotu 11. augusta, bude športová hala Milénium dejiskom tradičného predsezónneho turnaja MHC Štart Cup 2018. Pozvanie prijali výbery z Frýdku Místku, Győru a Szigetszentmiklósu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM