Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania s nožom na krku: Tretí zápas kvalifikácie o play off pre Detvu

Hokejisti Detvy zvíťazili v treťom stretnutí kvalifikácie o play off Tipsport Ligy doma nad Novými Zámkami a v sérii vedú 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe opäť na ľade Detvy.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania s nožom na krku: Tretí zápas kvalifikácie o play off pre Detvu
Foto: Geleta Zsolt

Od začiatku sa hral vyrovnaný hokej, ale úvod tretiny patril Detve. V druhej minúte daroval Pospíšil domácim početnú výhodu. Detvania sa na viac ako minútu usadili v útočnom pásme, ale nedokázali si vypracovať lepšiu gólovú príležitosť. Prvú väčšiu šancu hostí mal na hokejke v 6. minúte Zbořil, ktorý sa ocitol priamo pred Petríkom, ale s jeho strelou si domáci brankár poradil. Ďalšiu v 9. minúte nepremenil Bajtek, ktorý tečoval prudkú strelu od modrej čiary, no puk tesne minul bránku.

V 12. minúte oslabil Detvu kapitán Sládok. Hostia si vytvorili obrovský tlak, Petrík sa viackrát vyznamenal vynikajúcimi zákrokmi. V 17. minúte si od polovice klziska potiahol puk Kudla, posunul ho pred bránku na Bajteka, ten namiesto strely zvolil krížnu prihrávku na Urbana a dvojmetrový útočník bez prípravy usmernil puk za chrbát Petríka – 1:0.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Úvod druhej časti patril opäť domácim. V 28. sekunde na seba Murček stiahol oboch obrancov, prihrávkou našiel Puliša a ten strelou do ľavého horného rohu prekonal Košarišťana – 1:1. V 25. minúte získali domáci početnú výhodu po chybe pri striedaní Nových Zámkov. Domáci si opäť vytvorili mohutný tlak, z ktorého sa súperi nevedeli vymaniť celé dve minúty. V 32. minúte sa mohli hostia dostať do vedenia, keď Zbořil unikol domácim obrancom a dostal sa do samostatného nájazdu, ale pozorného Petríka neprekonal. V závere tretiny Detvania získali početnú výhodu po faule Ondrušeka. Puliš potiahol puk pri pravom mantineli, našiel Ščurka, ten oklamal pohybom Košarišťana a popri ľavej žŕdke poslal Detvu do vedenia 2:1.

Úvod tretej tretiny bol poznačený vylúčeniami na oboch stranách, ale ani jeden z tímov sa nedokázal presadiť. V 46. minúte si Detva opäť zahrala presilovú hru, ktorá trvala len 11 sekúnd, po prihrávke Betkera sa presadil strelou po ľade Ščurko – 3:1. V 49. minúte nahodil Hatala puk pred detviansku bránku, kde ho tečoval Šimun a pomedzi Petríkove betóny znížil na 2:3. Príležitosť na vyrovnanie mali hostia v 56. minúte po vylúčení Krála. Najväčšiu šancu v tejto presilovej hre si ale vybojovali domáci, ktorí sa dostali do prečíslenia, Török však zblízka tesne minul. Hostia sa o vyrovnanie pokúšali pri hre bez brankára, to sa im však nepodarilo a definitívne víťazstvo Detvy poistil v 60. minúte gólom do prázdnej bránky Puliš.

HC 07 Detva – MHC Nové Zámky 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 21. Puliš (Murček), 40. Ščurko (Puliš, Mar. Chovan), 47. Ščurko (Betker), 60. Puliš – 17. Urban (Bajtek, Kudla), 49. Šimun (Hatala, Hruška)

Rozhodovali: Müllner, Stano – Konc ml., Šefčík, vylúčení: 6:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 753 divákov, /stav série 2:1/

Zostavy

HC 07 Detva:
Petrík – Betker, Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, V. Fekiač, Hodgson – Tibenský, McLean, Král – Török, Mat. Chovan, Ďaloga Nové Zámky:

Košarišťan – Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, Novák – Bajtek, Urban, Štrauch – Rogoň, Zbořil, Jakúbek – Pospíšil, Hruška, Šimun – Ondrušek, Fábry, Nejezchleb

Ohlasy po zápase

Josef Turek, tréner Detvy: „Horšie sme sa rozbiehali, súper výborne bránil stredné pásmo. V ďalšej fáze nám veľmi pomohol gól, ktorým sme sa hneď dostali do zápasu. Chcel by som hráčov pochváliť nielen za to, že hrali dnes výborne presilové hry, ale výborne sme ich aj bránili, padali do striel, blokovali sme strely a takto sa musí hrať play off. Výborne zase zachytal Roman Petrík. To bolo to, prečo sme ten zápas zvládli.“

Milan Jančuška, tréner MHC Nové Zámky: „Samozrejme, že spokojnosť nemôže byť, lebo sme prehrali dôležitý zápas. Veľmi dobrá prvá tretina z našej strany, viedli sme 1:0 a nie je možné hneď v prvej minúte druhej tretiny dostať gól. Nemôžeme robiť také fauly, aké sme urobili, aby sme dostali v oslabeniach góly a samozrejme veľmi ťažko sa doháňa stav 3:1. Opticky sme boli možno lepší, ale rozhodujú výkony brankárov a rozhodujú góly a v tom sme v dnešnom zápase ťahali za kratší koniec. Samozrejme, nie je to koniec a jediná úloha je teraz urobiť všetko preto, aby sme zajtra boli v poriadku, pripravili sa na zápas. Musíme vyhrať, nič iné neprichádza do úvahy.“

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM