Anton Hrachovský Správy

Novofructu koronavírus neuškodil. Funguje naplno a hľadá pracovníkov

Spoločnosť z Nových Zámkov funguje na 120 %. Kvôli mimoriadnej situácii sa zvýšil dopyt po jej výrobkoch. Zamestnancov neprepúšťa, naopak, hľadá nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Novofructu koronavírus neuškodil. Funguje naplno a hľadá pracovníkov
4
Galéria
Zdroj: Novofruct SK

Jeden z mála veľkých a fungujúcich podnikov v Nových Zámkoch je aj spoločnosť Novofruct SK zaoberajúca sa výrobou konzervovaných potravín, detských výživ a potravinových doplnkov.

Na rozdiel od množstva ďalších podnikov a fabrík zaznamenala v posledných týždňoch výrazný dopyt po svojich produktoch.

Výroba stúpla

Oproti februáru 2020 stúpla produkcia tovarov o 20 %. Najväčší záujem je o mäsové výrobky, sterilizované ovocie a zeleninu a detské výživy.

Firma preto prijala vo výrobe a distribúcii potrebné opatrenia a dočasne určené pracoviská fungovali v dvanásťhodinových pracovných zmenách.

V posledných týždňoch vzrástol hlavne dopyt po trvanlivých potravinách.

Táto situácia si, čiastočne pre „OČR-ky“, vyžiadala aj zamestnanie nových brigádnikov a prijatie ďalších nevyhnutných zásahov do plynulosti výroby a distribúcie.

„S príchodom veľkonočných sviatkov predpokladáme ešte vyšší dopyt po našich produktoch. Sme však dostatočne zásobení a sme pripravení tento zákaznícky dopyt uspokojiť,“ povedal Norbert Hogenbuch, riaditeľ spoločnosti.

Bez karantény. Podnik hľadá zamestnancov

V okrese Nové Zámky bolo zatiaľ potvrdených šesť pozitívnych nálezov nového koronavírusu. Podobne ako v iných mestách, aj v Zámkoch sa niektorí ľudia zdržiavajú z preventívnych dôvodov v karanténe. Výroby v Novofructe sa to zatiaľ nedotklo.

„Aktuálne nie je výroba v Novofructe nijako obmedzená, keďže žiaden náš je zamestnanec nie je v karanténe a nikto od nás nebol pozitívne testovaný na COVID-19,“ dodal Hogenbuch.

Kým firmy na Slovensku začínajú prepúšťať zamestnancov, situácia v Novofructe je opačná. Kvôli zvýšenému dopytu po potravinách je hľadá firma nových zamestnancov, resp. brigádnikov. Svedčí o tom aj jeden zo statusov na sociálnej sieti (viď foto nižšie).

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Výroba v Novofructe pokračuje naplno
4
Galéria
Zdroj: Novofruct SK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM