Anton Hrachovský Samospráva

Novocentrum s pokutou od správneho orgánu: Programové chyby v lokálnej televízii

Spoločnosť, ktorá prevádzkuje novozámockú televíziu dostala pokutu. V minulosti bola tiež terčom kritiky zo strany niektorých poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Novocentrum s pokutou od správneho orgánu: Programové chyby v lokálnej televízii
Zdroj: TASR

V stredu 20. februára zasadala v Bratislave Rada pre vysielanie a retransmisiu. Uložila na ňom niekoľko pokút, medzi nimi aj spoločnosti Novocentrum z Nových Zámkov. Tá má pod palcom miestnu televíziu NZTV.

Pokuta pre Novocentrum

Novocentrum Nové Zámky dostalo pokutu 663 eur. „NZTV odvysielala 25. júna 2018 štyrikrát program Počasie a sedemkrát program Šport, pričom programy zreteľne neoznačil názvom sponzora alebo logom sponzora, prípadne odkazom na výrobok alebo službu sponzora na konci programov,“ uvádza sa ako dôvod v tlačovej správe zo zasadnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Kritika spoločnosti

Televízia NZTV by mala podľa scháleného rozpočtu na rok 2019 operovať so sumou takmer 190-tisíc eur. Novocentrum, ktoré NZTV prevádzkuje, sa stalo viackrát terčom kritiky zo strany niektorých novozámockých poslancov.

Ivan Katona predniesol na decembrovom ustanovujúcom zastupiteľstve pripomienku spoločnosť zrušiť. „Novocentrum je čierna diera, kde sa strácajú peniaze a majetok. Som názoru, že Novocentrum treba zrušiť. Nepotrebujeme ho. Ak je dôvodom na to, že existuje to, aby malo licenciu, urobme si spoločnosť, ktorá bude vlastniť licenciu na NZTV. Ľudí, ktorých z Novocentra potrebujeme, presuňme pod mesto, ako to bolo pri Castrum Novum alebo MsKS,“ nechal sa počuť Ivan Katona. Ďalšia debata na túto tému sa už nerozbehla.

Novocentrum Nové Zámky funguje od roku 1996. Jeho jediným akcionárom je Mesto Nové Zámky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM