Anton Hrachovský Hokej

Novinka na zimnom štadióne: Korčuliarom poslúži nová rolba

Mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na poskytnutie dotácie na kúpu rolby. Tá aktuálna je totiž v havarijnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na zimnom štadióne: Korčuliarom poslúži nová rolba
Zdroj: TASR

Rozhodli o tom mestskí poslanci na poslednom mestskom zastupiteľstve v Nových Zámkoch, napriek tomu, že Finančná komisia mesta predbežne neodporučila poskytnúť dotáciu na spolufinancovanie, pričom odporučila vyvolať rokovanie s S&S Kovovýroba ohľadne ďalšej vzájomnej spolupráce a ujasnenia si vzájomných povinností, požiadaviek a benefitov počas doby trvania prenájmu zimného štadiónu.

Z novej rolby sa tak môžu tešiť nielen hráči A-tímu pôsobiaceho v extralige ale i niekoľko mládežníckych výberov a tiež široká verejnosť.

Na zastaranú rolbu už doplatili žiaci

„Súčasná rolba je už dlhodobo fyzicky, technicky a morálne zastaraná. Predpokladaná celková investícia sa pohybuje na úrovni 106 až 120-tisíc eur bez DPH. Máme záujem o kúpu ekologického zariadenia na elektrický pohon,“ znie vyhlásenie spoločnosti S&S Kovovýroba, ktorá si prenajíma novozámocký zimný štadión. Potvrdil to i poslanec Michal Tóth, ktorý je zároveň generálnym manažérom hokejového klubu HC Nové Zámky.

Kvôli jej havarijnému stavu bol pred dvoma týždňami dokonca kontumovaný jeden zápas nadstavbovej časti 1. ligy starších žiakov proti Leviciam. V prípade nového stroja by malo by ísť o model WM Mammoth, bez kabíny, ktorý je nástupcom typu WM Junior 2070.

Rozdielne názory poslancov

„Toto je veľmi špatný precedens. Je to nákup zariadenia zase pre hokejistov. To by potom mohol každý žiadať okrem dotácií ešte niečo zvlášť navyše,“ povedal poslanec Martin Starzyk. „Uvedomujem si, že hokejisti rolbu potrebujú, no štadión má prenajatý súkromný subjekt. Je to špatný precedens, keď sa schálila dotácia na hokej a ešte sa pýta na nejaké zariadenie," dodal Starzyk.

„Rolba má určitú životnosť, Ten stroj je v takom stave, že každú chvíľu nám môže vybuchnúť. To nie je len o hokeji ale aj o verejnom korčuľovaní. Korčuľuje sa tam viac ako 200 detí,“ povedal Michal Tóth.

Finančný prísľub od zväzu

Klub má už prísľub zo strany SZĽH na čiastočnú dotáciu vo výške 50-tisíc eur, rovnakú čiastku by chcel získať aj z mestských peňazí. Väčšina poslancov dala svoj hlas variantu požadovanej dotácie s podmienkou vytvorenia združenia prostriedkov medzi tromi subjektami – Mestom Nové Zámky, firmou S&S Kovovýroba a Slovenským zväzom ľadového hokeja. S podmienkou, že po skončení doby prenájmu zimného štadióna prejde rolba pod majetok mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM