Viktória Botošová Kultúra

Nové Zámky sledujú trend svetových metropol: Super nápad s knihami v meste!

Po európskych metropolách či mestách v zámorí patria aj Zámky medzi miesta, ktorých filozofiou je že knihy nemusia byť len zavreté v knižnici. Tie teraz nájdete po celom meste, možno aj na miestach kde by ste ich nehľadali, pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky sledujú trend svetových metropol: Super nápad s knihami v meste!
Foto: Viktória Botošová

Skupina členov Divadla Paradox, sa rozhodla spestriť život Novozámčanov. Do mesta priniesla netradičný čitateľský projekt, ktorým sa inšpirovali na portáli ďakujemsused.sk. Ich iniciatívou pribudli vo verejnom priestore mesta dve, každému dostupné drevené búdky na jednej nohe. Onedlho sa môžeme tešiť aj na tretiu.

Novozámčanom pribudli 10.októbra dva drevené domčeky. Jeden sa nachádza v Parku na Bernolákovom námestí a druhý na Sihoti. Ďalšia originálna búdka pribudne v dohľadnej dobe na Hlavnom námestí. Farebnú búdku v parku, pokrstili divadelníci básňou. Prvú knižku vložil do búdky primátor mesta, druhú riaditeľ Knižnice Antona Bernoláka.

Tento knižný projekt funguje na princípe – vezmi si knihu, po prečítaní ju vráť, alebo vymeň za inú. Iniciátori projektu, chcú týmto činom motivovať všetkých, ktorý radi čítajú, alebo hľadajú domov starým knihám. Búdky môžu využívať aj nové literárne talenty, ktoré si možno nájdu čitateľov práve prostredníctvom týchto netradičných knižníc.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM