Anton Hrachovský Správy

Nové Zámky sa zahalia do purpurovej farby: Uctia si tak predčasne narodené deti

Blíži sa Svetový deň predčasne narodených detí. Pripomenieme si ho aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky sa zahalia do purpurovej farby: Uctia si tak predčasne narodené deti
Zdroj: TASR

Svetový deň predčasne narodených detí (17. november) je venovaný deťom, ktoré na svet prišli skôr, ako bol ich termín pôrodu. Na Slovensku sa takýchto detí narodí približne 9% z 55-tisíc porodených detí. Starostlivosť o tie najmenšie, extrémne malé a nezrelé deti a ich matky sa na Slovensku poskytuje v šiestich perinatologických centrách. Jedno z nich je i v nemocnici v Nových Zámkoch.

Nové Zámky v purpurovej farbe

Spolu s predčasne narodenými deťmi si tento deň pripomínajú všetci, ktorí sa s láskou a obetavosťou o ne starajú a záleží im na tom, aby predčasne narodené deti a ich rodiny mali krajší zajtrajšok.

Každý rok sa pri tejto príležitosti vysvietia na purpurovo dominanty na celom svete. Tento rok budú na purpurovo svietiť aj Nové Zámky. V dňoch 16.- 19. novembra 2017, pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, bude v Nových Zámkoch svietiť na purpurovo Mestský úrad. „Ak pôjdete popri purpurovo vysvietených stavbách, spomeňte si, že sviatok majú nezreláčikovia a všetci, ktorí stoja pri nich,“ vyzývajú zástupcovia novozámockej nemocnice.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM