Anton Hrachovský Futbal

Nové Zámky privítali slávny Slovan: Sympatický výkon pred rekordnou návštevou

Napriek viacerým príležitostiam sa domácim nepodarilo pred vypredaným hľadiskom skórovať. Do 3. kola Slovnaft Cupu tak postúpili belasí.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky privítali slávny Slovan: Sympatický výkon pred rekordnou návštevou
Foto: Anton Hrachovský

V utorok 8. augusta bolo na programe niekoľko zápasov 2. kola Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2017/2018. Na trávnik vybehli aj Novozámčania – pred historicky najvyššou návštevou (2068 divákov) za posledných 20 rokov hostili obhajcu trofeje – bratislavský Slovan. Ten potvrdil úlohu favorita, v Nových Zámkoch triumfoval 2:0 a postúpil do 3. kola Slovnaft Cupu.

O víťazstve ´belasých´ rozhodlo už prvé dejstvo, keď sa už v 12. minúte presadil zblízka Demnjanovič. O druhý presný zásah sa po prihrávke od Hološka pohotovo postaral Mareš. Šance na gól mali aj Zámčania, jedna z najväčších prišla v druhom polčase, no lopta skončila po rohovom kope a následnom zakončení na žrdi bratislavského brankára. Na druhej strane skvele zasiahol na bránkovej čiare domáci brankár Dovičovič, ktorý predviedol pohotové reflexy.

FKM Nové Zámky – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 12. Demnjanovič, 24. Mareš

Zostavy:
FKM Nové Zámky: Dovičovič – Ešek, Petráš, Letko (71. Fiala), Horáček, Obert, Matić, Muchaya, Lovska (86. Švajda), Dikácz (52. Baksics), Kingambo
ŠK Slovan Bratislava: Valach – Savičevič, Rundič, Saláta, Kotula, Chouchoumis (86. Bozhikov), Damnjanovič (87. Herman), de Kamps, Hološko, Ševčík, Mareš (90. Tereshchenko)

Čo na to tréner?

„Chalani dnes ukázali veľkú kvalitu a myslím, že sa nemáme za čo hanbiť. Slovanu sme boli vyrovnaným súperom. Je jasné, že súper ukázal svoju kvalitu pri zakončovaní, no aj my sme mali šance. Škoda, že nás niektorými verdiktami brzdil rozhodca, Slovan by to vôbec nemal potrebovať. Nemôžme sa potom čudovať, že keď ho rozhodcovia v takýchto zápasoch trochu ´tlačia´, tak má problémy, keď príde na európsku scénu. Chalanov však treba pochváliť, odkedy sme v marci spolu začali, tak odviedli kus práce,“ zhodnotil zápas s belasými tréner Novozámčanov Peter Lérant.

Na stretnutie zavítala rekordná návšteva – 2068 divákov, čo je najviac na domácom ihrisku za posledných 20 rokov. „Ďakujeme divákom, že nás prišli podporiť a dúfam, že si to užili a že prídu aj na ďalšie zápasy. Uvidíme, ako to bude v ďalších zápasoch, no diváci môžu vidieť, že robíme všetko preto, aby sa futbal v Zámkoch posúval dopredu. Futbal má byť zábava, je to pre divákov a potom to aj hráčov viacej motivuje.“

Najbližšie sa v súťažnom – ligovom zápase predstavia Novozámčania v sobotu, 12. augusta o 17:00, na domácej pôde privítajú hráčov Baníka Prievidza.

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM