Anton Hrachovský Hokej

Nové Zámky predĺžili zmluvy s dvoma útočníkmi, odchádzajú obranca a brankár

V klube HC Nové Zámky prišlo v posledných dňoch k niekoľkým hráčskym zmenám. Jeden z najproduktívnejších obrancov minulej sezóny prezradil, aké sú dôvody jeho odchodu.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky predĺžili zmluvy s dvoma útočníkmi, odchádzajú obranca a brankár
Zdroj: TASR

Po skončení premiérovej sezóny v hokejovej Tipsport lige pokračuje klub HC Nové Zámky v budovaní kádra na nasledujúci ročník. Už pred pár dňami oznámil klub angažovanie dvoch mladíkov z Topoľčian – obrancu Samuela Haina a útočníka Eduarda Šimuna. Okrem toho klub potvrdil predĺženie zmlúv s dvoma útočníkmi, naopak, kontrakt nepredĺžil jeden z obrancov a jeden z brankárov.

Nové zmluvy

V tíme pokračuje český forvard Štepán Novotný (na snímke v bielom), ktorý odohral záver uplynulej sezóny na poste obrancu. V 16 zápasoch si pripísal 10 bodov. K Novým Zámkom sa pripojil spolu s Denisom Rehákom po výmene so Žilinou, kam putoval obranca Václav Čížek.

Na predĺžení zmluvy sa dohodol aj Rus Stanislav Kučkin. 23-ročný útočník prestúpil do Nových Zámkov tesne pred koncom prestupového obdobia a okamžite sa zaradil medzi klubové opory. V úvodných 5 dueloch si pripísal 9 bodov (5+4), súperov často miatol svojimi šikovnými rukami a skvelou strelou bekhendom. Nakoniec sa mu podarilo v 15 zápasoch pozbierať 13 bodov (7+6). Informáciu priniesol klubový web.

Odchod za rodinou

Klub však opúšťa český obranca Marek Drtina, ktorý hrával pravidelne v 1. resp. 2. obrannej formácii. Český obranca, ktorý sa pripojil k Novým Zámkom po príchode zo Slavie Praha, bude od nasledujúceho ročníka pôsobiť v druholigovom českom Prostějove, kde už v minulosti hrával. V Nových Zámkoch odohral 44 zápasov, v ktorých nazbieral 18 bodov za 8 gólov a 10 asistencií.

„Herne som na tom lepšie, keď mám rodinu pri sebe. To bol hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol, aj napriek atraktívnym ponukám zo zahraničia, pre návrat do Čiech. V Prostějove sa mi moc páčilo. Zažil som tu množstvo krásnych okamihov,“ povedal Drtina v rozhovore pre svoj staronový klub.

Dres mení aj brankár Stanislav Škorvánek, ktorý odštartoval minulý ročník v Nových Zámkoch, no v jeho priebehu sa presunul na hosťovanie do prvoligovej Trnavy a Detvy. Od sezóny 2017/2018 bude hájiť farby HC Košice.

“Mladý gólman Škorvánek k nám prichádza na pozíciu tretieho brankára a bude len na ňom, ako sa zhostí svojej príležitosti. Rozširujeme ním rady najmladších hokejistov v kabíne, ku ktorým patria Koch, Michalčin, Petráš, Vrábeľ, či Novotný i Šoltés," povedal pre klubový web športový manažér HC Košice Pavol Zůbek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM