Hokej

Nové Zámky nezvládli zápas v Košiciach: Je to frustrujúce, hovorí tréner Majoross

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 8. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 4:0. Brankár "oceliarov" Andrej Košarišťan dosiahol prvé čisté konto v sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky nezvládli zápas v Košiciach: Je to frustrujúce, hovorí tréner Majoross
Zdroj: TASR/František Iván

Čestné buly vhodila legenda košického hokeja František Kolláth, ktorého klub uviedol do svojej siene slávy. Jeho číslo 15 vyvesil pod strop Steel arény. Po vlažnom úvode prvej tretiny sa bolo na čo pozerať. Domáci išli do vedenia v 5. minúte, keď výhodu pri signalizovanom treste hostí využil Klhůfek po Romančíkovej prihrávke – 1:0.

O dve minúty sa už Košičania dostali k presilovke, v ktorej opäť Klhůfek upravil na 2:0.

Krátko na to zaujala pästná výmena Bartánusa s Hatalom, po ktorej sa pre oboch zápas skončil. Prvú početnú výhodu mali hostia v 9. minúte, ale bližšie ku gólu boli Košičania, no McPherson neprekonal Engstranda po samostatnom úniku. V 15. minúte sa Novozámčania dostali k 38-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale ani v nej neprekonali obranu „oceliarov“ na čele s brankárom Košarišťanom.

Striedanie brankárov

Hostia sa v úvode druhej časti snažili skorigovať skóre, viackrát sa usadili v pásme súpera, ale bez gólového efektu. Ten nepriniesla ani šanca Fereniyho v 24. minúte a napokon aj v druhej časti padali góly len do bránky hostí. V 31. minúte prekonal Engstranda Cibák a keď si ho o necelé dve minúty blafákom vychutnal aj Slovák, došlo k striedaniu brankárov Nových Zámkov.

Skóre mohol ešte v druhej časti skorigovať Števuliak, ale zblízka neprekonal Košarišťana.

Košarištana neprekonali

V tretej časti mali domáci hru pod kontrolou a bez väčších problémov odolávali snahám hostí o gólový úspech. Novozámčania sa do tlaku aj sľubných šancí dostali v dvoch presilovkách, ale Košarišťana neprekonali. V 56. minúte si tlak v presilovke vytvorili Košičania, brankár hostí Lackovič však podržal svoj tím.

Ako zhodnotil zápas tréner Gergely Majoross? Dočítate sa to na ďalšej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM