Anton Hrachovský Samospráva

Nové Zámky majú druhého viceprimátora: Klein vymenoval jedného z poslancov

Na poslednom mestskom zastupiteľstve oznámil primátor Nových Zámkov, že mesto bude mať dvoch viceprimátorov. Tým druhým sa stal zástupca maďarskej koalície.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky majú druhého viceprimátora: Klein vymenoval jedného z poslancov
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Nových Zámkov Otokar Klein vymenoval druhého viceprimátora mesta. Oznámil to na stredajšom mestskom zastupiteľstve. Ďalším „druhým“ mužom mesta sa stal poslanec Dávid Nagy, ktorý by tak mal doplniť aktuálneho – prvého viceprimátora Lukáša Štefánika. Nagy zastupuje medzi poslancami koalíciu SMK-MKP / Most-Híd.

„Ďakujem za prejavenú dôveru a ubezpečujem vás, ako aj kolegov poslancov a tiež občanov mesta, že túto funkciu budem vykonávať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ďakujem,“ povedal po primátorovom oznámení Dávid Nagy.

Náplň práce druhého viceprimátora zatiaľ nie je úplne jasná, rovnako ako ani jeho plat. „Myslím si, že celková finančná situácia v meste sa zastabilizovala, myslím si, že výsledky hovoria za seba,“ znela na zastupiteľstve odpoveď primátora Otokara Kleina na otázku poslanca Ivana Katonu, ktorá sa týkala pracovnej náplne, platu a kvalifikačných predpokladov druhého viceprimátora. „To, že kto sa stal druhým viceprimátorom, je výhradne moje rozhodnutie. Takto som sa rozhodol a verím, že kolega bude nápomocný vo všetkých situáciách, v ktorých si to bude naše mesto vyžadovať,“ dodal Klein. Druhý viceprimátor sa svojej funkcie ujme od 1. apríla 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM