Anton Hrachovský Futbal

Šance futbalovej reprezentácie proti Anglicku? Osobnosti novozámockého futbalu o šampionáte

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa dnes stretnú na EURO 2016 vo Francúzsku s výberom Anglicka. Ako toto meranie síl dopadne a čo vravia na šampionát? Opýtali sme sa dvoch osobností slovenského a novozámockého futbalu zároveň - Ladislava Borbélyho a Antona Dragúňa.

Ilustračný obrázok k článku Šance futbalovej reprezentácie proti Anglicku? Osobnosti novozámockého futbalu o šampionáte
Zdroj: TASR

Ladislav Borbély (na snímke vľavo) je bývalý slovenský futbalista, ktorý po skončení aktívnej kariéry pôsobí ako futbalový spolukomentátor. Bol predsedom trénersko-metodickej komise Slovenského futbalového zväzu, vydal niekoľko kníh venujúcich sa defenzívnej ale aj ofenzívnej moderne. Vyštudoval psychológiu a na FTVŠ obor futbalový tréner. V československej lige hral za Duklu Banská Bystrica a ZŤS Košice. Medzi oboma pôsobiskami mal ešte krátku štáciu v Sparte Praha, no v jej drese sa v súťažnom stretnutí neobjavil.

Slováci postúpia zo skupiny

„Ja si myslím, že tabuľka sa tak vykryštalizovala, že som vnútorne presvedčený o tom, že tento zápas neprehráme. Cítim to z hráčov a aj z ich výstupov či už na ihrisku alebo mimo neho. Netvrdím, že s Angličanmi vyhráme, ale neprehráme. Bude to naplnenie výkonnostných aj výsledkových ambícií slovenského tímu,“ odhadol výsledok večerného stretnutia s Anglickom Ladislav Borbély.

Jeho čiernym koňom je Chorvátsko. Prečo? „Páčia sa mi mužstvá, ktoré vedia hrať futbal a majú na to potenciál. Jediný problém Chorvátov je, že majú deravú obranu resp. jedného stopéra. Vida (Domagoj Vida – chorvátsky obranca – pozn. red.) nezodpovedá mojim predstavám, výkonnostne nekoreluje s mužstvom tak, ako iné posty. Ale inak je ten obranný blok celkom v poriadku. A tých šesť hráčov nad nimi, stredová formácia a útok, je perfektných,“ dodal Borbély.

Viacero tímov v doterajšom priebehu EURA výrazne zaostáva za očakávaniami. Z koho vystúpení je Ladislav Borbély najviac sklamaný? „Najväčším sklamaním je pre mňa jednoznačne Rakúsko, ale uvidíme ako sa ukážu v treťom zápase. Proti Maďarom predviedli niečo katastrofické,“ nechal sa počuť známy spolukomentátor.

Úžasná atmosféra

Svoje povedal k priebehu európskeho šampionátu aj bývalý slovenský futbalový hráč a predovšetkým tréner Anton Dragúň (na snímke vpravo). Ten vo svojej bohatej kariére trénoval okrem iných aj slávny ŠK Slovan Bratislava či grécky Iraklis Solún.

„Ja som veľmi milo prekvapený, že aká je tam neskutočná atmosféra po celom Francúzsku, plné štadióny, 24 tímov. Toto Francúzom veľmi kvitujem, urobili to veľmi dobre pre ľudí,“ dodal svoj pohľad na EURO 2016 Anton Dragúň. „Je veľmi ťažké povedať, kto bude majstrom, môže to byť kľudne 5–6 mužstiev,“ nechcel predpovedať víťaza šampionátu Dragúň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM