Anton Hrachovský Správy

Nové Zámky centrom fotografov: Súťaž AMFO ponúkne práce 110 autorov

Amatérski fotografi z Nitrianskeho kraja sa stretnú v Nových Zámkoch. Do krajského kola postupovej súťaže fotografov AMFO 2018 postúpilo z regionálnych okresných kôl 301 fotografií a dve multimediálne prezentácie od 110 autorov.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky centrom fotografov: Súťaž AMFO ponúkne práce 110 autorov
Zdroj: Dnes24.sk

Súťažili v troch vekových kategóriách a v kategórii multimediálnej prezentácie. Téma fotografií je voľná. Do celoštátnej súťaže postupuje výber 116 fotografií a dve multimediálne prezentácie od 70 autorov. Záujemcovia môžu tento výber vidieť vo výstavných priestoroch novozámockého Vunaru od 15. júna do 28. júna.

Stúpajúci záujem

Podľa slov Petra Lakatu z Regionálneho osvetového strediska v Nových Zámkoch, ktoré pripravilo krajské kolo súťažnej prehliadky, má najväčšie zastúpenie už tradične kategória fotografov od 21 rokov. Fotografická súťaž pre amatérov je najstaršia na Slovensku, tento rok sa koná jej 46. ročník. „Záujem o fotografiu má stúpajúci charakter. Narastá počet fotografov, ktorí fotografujú viac vďaka digitálnemu záznamu. Fotografická výstava im poskytuje priestor na porovnávanie a zlepšovanie sa,“ skonštatoval Lakata. Súťažné fotografie hodnotí odborná porota. Súčasťou podujatia je workshop pre fotografov, ktorí sa do súťaže zapojili. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM