Viktória Botošová Samospráva

Nové rozloženie síl novozámockého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Novozámčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl novozámockého zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Foto: Viktória Botošová

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 25 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 116 kandidátmi sa objavovali nominanti viacerých politických strán, veľkú časť ale tvorili aj nezávislí kandidáti.

Vedie slovenská koalícia

Do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov s podporou strán SMER-SD, KDH a SDKÚ – DS. V novozámockom zastupiteľstve bude sedieť deväť jej nominantov.

V rukách nezávislých

Mnohí voliči tvrdia, že v komunálkach volia najmä osobnosti a že politické strany nemajú zásadný vplyv na vývoj v meste. Novozámčania si zvolili za primátora Otokara Kleina, ktorý išiel do volebného boja práve ako nezávislý kandidát. A do novozámockého zastupiteľstva sadne ešte niekoľko ľudí, za ktorými nestoja strany. Z 25-členného zastupiteľstva získalo mandát 8 nezávislých kandidátov.

Za nezávislými nasledujú, v počte sedem, poslanci s podporou SMK – MKP a MOST – HÍD. Strana, ktorá má u nás jediného poslanca je SIEŤ.

SMER – SD, KDH, SDKÚ – DS: Helena Bohátová, Mária Malperová, Silvester Demo, Richard Schwarz, Katarína Hozlárová, Kamil Koleják, Anna Rošková, Jaromír Valent, Lukáš Štefánik

Nezávislí poslanci: Gabriel Katona, Štefan Prešinský, Tomáš Stráňovský, Ivan Katona, Juraj Kisely, Norbert Kádek, Koloman Forró, Dušan Legény

MOST – HÍD, SMK – MKP: László Forró, Bertalan Bóna, Jozef Török, Peter Lénárt, Péter Nagy, Dávid Nagy, Michal Tóth

SIEŤ: Martin Starzyk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM