Anton Hrachovský Samospráva

Nové dopravné značenie v Zámkoch: Navyše, jeden z mostov sa čoskoro dočká opravy

V novoosídlenej lokalite Nových Zámkov pribudne nové dopravné značenie. Dobrou správou je aj blížiaca sa oprava jedného z mostov v meste.

Ilustračný obrázok k článku Nové dopravné značenie v Zámkoch: Navyše, jeden z mostov sa čoskoro dočká opravy
Zdroj: TASR

Dobrá správa pre obyvateľov Nových Zámkov. V lokalite pri Bešeňovskej a Dvorskej ceste nastane zmena dopravného značenia. V spomínanej oblasti dochádzalo často k dopravným nehodám, keďže v minulosti svojvoľne posunutá tabuľa „začiatok a koniec obce Nové Zámky“ zvádzala šoférov k rýchlej jazde. Aj napriek tomu, že počet obyvateľov sa v tejto lokalite za posledné roky výrazne zvýšil.

Okresný úrad so sídlom v Nitre vydal 13. decembra rozhodnutie, ktoré upravuje dopravu na úseku Dvorskej cesty. Potešia sa mu hlavne obyvatelia ulíc práve okolo Bešeňovskej cesty.

Zákaz predchádzania a obmedzenie rýchlosti

Zmena značenia a zníženie rýchlosti nastane pri vstupe do mesta v smere od Dvorov nad Žitavou a opačným smerom. Obmedzená rýchlosť a plná čiara bude v platnosti až po križovatku s Bešeňovskou cestou.

„O nápravu nás prosilo množstvo ľudí, ktorí sa do tejto lokality prisťahovali. Častokrát sa stalo, že rozbehnuté autá jazdili na úrovni medzi križovatkami Bešeňovská cesta – Dvorská cesta a Dvorská cesta – Bezručova ulica rýchlosťou aj 100 a viac km/h. Preto sme pristúpili k zmene dopravného značenia,“ vysvetlil prednosta Okresného úradu Nitra Karol Borik s tým, že na ceste pribudne dopravná značka Zákaz predchádzania, plná čiara a rýchlosť bude po križovatku s Bešeňovskou cestou obmedzená na 50 km/h. Rozhodnutie je definitívne, realizácia je na Slovenskej správe ciest (Investičnej výstavbe a správe ciest – Bratislava).

Treba opraviť Vinohrady

Kancelária prednostu tiež dodala, že mesto Nové Zámky by malo urýchlene opraviť ulicu Vinohrady, pretože už čoskoro tam bude presmerované množstvo kamiónov, ktoré po otvorení nového dunajského mosta v Komárne paralyzujú dopravu na tranzite cez Nové Zámky.

K tejto téme sa vyjadrila aj vedúca odboru komunálnych služieb Mestského úradu Monika Kutenicsová. „Radnica má v úmysle opraviť ulicu Vinohrady. Predpokladáme vyhotovenie projektovej dokumentácie, opravu inžinierskych sietí, geodetické zameranie, zmapovanie obrubníkov, chodníkov, poklopov. Musíme rátať s verejným osvetlením, frézovaním, asfaltovaním,“ povedala Kutenicsová na ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve.

Jeden z mostov sa dočká opravy

Novozámčanov tiež poteší fakt, že jeden z mostov v meste sa konečne dočká opravy. Ide o most s číslom 75–016, nachádzajúci sa na ceste I/75 – pri Termálnom kúpalisku Emila Tatárika – Štrand.

„Most pri kúpalisku Štrand sa na jar 2019 určite opraví. Zmluva medzi konzorciom a Slovenskou správou ciest na opravu štyroch mostov v Nitrianskom kraji by sa mala podpísať do konca roka 2018,“ uviedol pre novezamky24.sk Karol Borik, prednosta Okresného úradu Nitra.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM