Anton Hrachovský Hokej

Nová tvár v hokejovej kabíne Václav Čížek: Chcem, aby sa ostatné tímy báli jazdiť do Zámkov

Jednou z predsezónnych posíl hokejového klubu z Nových Zámkov je český obranca Václav Čížek. S hráčom, ktorý prichádza z Banskej Bystrice sme sa porozprávali o jeho kariére v rodných Čechách i jeho príchode do Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Nová tvár v hokejovej kabíne Václav Čížek: Chcem, aby sa ostatné tímy báli jazdiť do Zámkov
Zdroj: TASR

Vedenie klubu HC Nové Zámky sa po majstrovskej sezóne 2015/2016 dohodlo s viacerými novými tvárami. Jednou z nich je český obranca Václav Čížek (na snímke v popredí). 26-ročný rodák z českých Buranovíc začínal s hokejom v Sparte Praha, odkiaľ neskôr prestúpil do Mladej Boleslavi. Stade sa dostal niekoľkokrát na hosťovanie do druholigového Vrchlabi. Séria hosťovaní pokračovala aj ďalej, avšak už v dresoch druholigového Hradca Králové a Mostu.

Zlom v Čížekovej kariére nastal v sezóne 2014/2015, keď sa pripojil ku kádru bystrických „baranov“. S tými následne absolvoval dve Tipsport – resp. extraligové finále, v ktorých so svojím tímom neuspel.

V nedávno skončenej sezóne sa prezentoval v drese „baranov“ porciou 58 zápasov, v ktorých si pripísal 6 kanadských bodov (3+3) a pridal 7 plusových bodov v štatistike ±. Rok predtým odohral za Banskú Bystricu 52 zápasov s bilanciou 2+9.

S pracovitým obrancom sme sa porozprávali o jeho príchode na slovenské klziská a do Nových Zámkov.

Aké bolo rozhodovanie ohľadom prestupu do Nových Zámkov? Bolo to ťažké rozhodnutie? Mal si ponuky aj z iných klubov?

Bolo to ťažké rozhodovanie, ale po pár okolnostiach som sa rozhodol pre zmenu. Mal som aj iné ponuky, ale vybral som si Nové Zámky. Bolo to hlavne kvôli tomu, že mali o mňa veľký záujem a tiež kvôli ambíciám, s ktorými idú do svojej prvej extraligovej sezóny.

Čo ti dalo účinkovanie v Banskej Bystrici?

Dalo mi to veľa. Hlavne potešenie a chuť do hokeja. Pred Banskou Bystricou som hral 1.ligu v Čechách v najhoršom tíme, s myšlienkami na ukončenie kariéry. Prestupom do Banskej Bystrice sa všetko otočilo a nebojím sa povedať, že to bolo doteraz moje najlepšie obdobie v živote a hlavne v kariére.

Čo hovoríte na doterajšiu skladbu kádra v Nových Zámkoch?

Páči sa mi zloženie tímu. Je vidieť, že vedenie a realizačný tím robia všetko pre naplnenie ambícií, ktoré si stanovili.

Zo Zvolena prichádza do Nových Zámkov Kamil Brabenec. Ako „Zvolenčan“ bol doteraz tvojím rivalom, teraz budete hrať bok po boku. Poznáte sa aj bližšie?

Poznám ho iba ako protihráča. Bolo ťažké ho brániť, tak som rád, že teraz ma to čaká už len na tréningu.

Stihli ste si už pozháňať dáke informácie o novozámockom hokeji?

Informácie už nejaké mám ale skôr také organizačné. Zvyšok si pozbieram až sám. Skúsenosť ma naučila, že je to tak najlepšie.

V čom myslíš, že bude najväčšia sila Nových Zámkov v Tipsport lige?

To vám zatiaľ nedokážem povedať, v čom bude naša najväčšia sila. Ale prial by som si, aby sa ostatné tímy báli jazdiť do Nových Zámkov.

Čo je tvojou najväčšou hokejovou prednosťou?

Tvrdá hra, defenzívna činnosť, obetavosť a nájazdy (s úsmevom).

Máš nejaký hráčsky rituál?

Tieto veci idú mimo mňa, nechcem sa tým zaťažovať. Myslím, že je to kontraproduktívne. U veľa spoluhráčov som zažil, že keď sa im jeden rituál nepodaril, boli z toho hneď rozhodení .

Máš vysnívaný cieľ?

Teraz je mojím vysnívaným cieľom prežiť letnú prípravu. Hokejové si nechám pre seba.

Môže vás zaujímať:

Hokejoví fanúšikovia v Nových Zámkoch si naplánovali spoločné stretnutie. Čo sa bude rozoberať?

Na zimnom štadióne prebiehajú úpravy: Na toto sa môžu tešiť fanúšikovia

ROZHOVOR s novou hokejovou posilou Patrikom Maierom: Nové Zámky mi boli sympatické odkedy som dostal ponuku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM