Anton Hrachovský Rôzne

Nová autobusová stanica v Zámkoch: Odštartovalo stavebné konanie

Vznik novej autobusovej stanice v Zámkoch naberá na obrátkach. V jej areáli vyrastie i niekoľko desiatok parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Nová autobusová stanica v Zámkoch: Odštartovalo stavebné konanie
Foto: Anton Hrachovský

Vydané stavebné povolenie

Už dlhšie avizovaná nová autobusová stanica v Nových Zámkoch naberá stále reálnejšie kontúry. Svedčí o tom aj oznámenie o začatí stavebného konania, ktoré len nedávno vydalo mesto. Novú stanicu v Zámkoch sa zaviazala vybudovať spoločnosť Arriva.

Nová stanica bude situovaná na Námestí republiky a na ulici M.R.Štefánika v blízkosti vlakovej stanice a pošty. Vybuduje sa tu 14 nástupných, 4 výstupné a 5 čakacích stojísk pre autobusy.

Aj nové parkovacie miesta

Pred budovou pošty 2 na Námestí republiky pribudne 23 parkovacích miest pre osobné vozidlá, z toho 1 miesto bude pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu. Na parkovisku integrovanej dopravy (na pozemkoch bývalej teplárne), sa vytvorí 76 miest na státie, z toho 3 miesta pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Nová stanica bude zahŕňať výpravnú budovu, prístrešok nad nástupiskom, okružnú križovatku, parkoviská, verejné osvetlenie či kanalizačná a vodovodná prípojka. Vykonané budú aj sadové úpravy, oplotenie, kontajnerový prístrešok a ďalší mobiliár. Spevnené plochy budú osvetlené a doplnené zeleňou. Verejné osvetlenie spevnených plôch bude obsahovať osvetľovacie stožiare aj ´blikače´ na priechodoch pre chodcov. Pri vstupe do areálu autobusovej stanice sa vybuduje ´totem´ s označením areálu.

Foto: ilustračné

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM