Anton Hrachovský Správy

Nová atrakcia neďaleko Zámkov: Na Váhu v Komárne otvorili požičovňu člnov

Pri mŕtvom ramene Váhu funguje nová požičovňa člnov. Okrem nich si možno požičať aj vodné bicykle a rad by mal prísť aj na surfy.

Ilustračný obrázok k článku Nová atrakcia neďaleko Zámkov: Na Váhu v Komárne otvorili požičovňu člnov
Zdroj: TASR

Obyvatelia a návštevníci Komárna tam mohli už počas uplynulého víkendu (24.-25. augusta) využiť nielen člny, ale aj vodné bicykle. K nim by časom mali pribudnúť aj surfy.

Nová požičovňa v Komárne

O vybudovaní požičovne člnov rozhodli na jar tohto roka poslanci mestského zastupiteľstva. Z rozpočtu mesta na tento účel vyčlenili 40-tisíc eur.

„Mŕtve rameno a jeho okolie sú rekreačnou destináciou, ktorá ponúka mnoho príležitostí pre Komárňanov i turistov. Bohužiaľ, doteraz mesto tento potenciál nevyužilo. Teraz to chceme zmeniť komplexným plánom," povedal primátor Béla Keszegh.

"Naším cieľom je, aby sa jazero a jeho okolie stalo jednou z najobľúbenejších rekreačných oblastí Komárna, kde na tých, ktorí tam chcú relaxovať, budú čakať kvalitné služby,“ dodal primátor Komárna.

Požičovňa člnov je otvorená každý deň od 10. do 18. hodiny. V septembri bude otvorená počas víkendov. „Merania opäť potvrdili, že kvalita vody sa značne zlepšila a je vhodná aj na kúpanie. Odstránili sme kal a vyčistili aj nábrežie a cesty, takže požičovňa člnov a jej okolie sa stali vhodným miestom na rekreáciu,“ dodal Keszegh.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM