Anton Hrachovský Správy

Nielen školáci sa potešia: Bežecká dráha sa po dlhých rokoch dočkala nového povrchu

Jedna zo škôl v Nových Zámkoch sa dočkala. Po desiatkach rokov prišlo na renováciu jej bežeckej dráhy.

Ilustračný obrázok k článku Nielen školáci sa potešia: Bežecká dráha sa po dlhých rokoch dočkala nového povrchu
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Rekonštrukcia školskej bežeckej dráhy v areáli jednej z novozámockých škôl je ukončená. Lepšie podmienky pre šport majú po novom žiaci Základnej školy G. Czuczora.

Bežecká dráha so škvárovým povrchom bola vybudovaná v parku Základnej školy Gergelya Czuczora ešte v osemdesiatych rokoch 20. storočia.

Nová dráha po dlhých rokoch

„Táto bežecká dráha nespĺňala dnešné kritériá, žiakov našej školy sme na nej už roky nenechávali behať, nakoľko škvára je veľmi prašná a vdýchnutie stúpajúceho prachu je nezdravé. Na žiadosť rodičov a žiakov dostane bežecká dráha nové obrubníky a škváru nahradí povrch z recyklovanej gumy, ktorá spĺňa všetky príslušné normy EÚ,” vysvetlil ešte pred renováciou zástupca riaditeľa školy Zoltán Péter pre mestské noviny Castrum Novum.

„Táto bežecká dráha nebude slúžiť len žiakom, ale aj mnohým Novozámčanom, ktorí sem chodia dlhé roky behať. Dúfam, že na to budú mať možnosť aj v budúcnosti,” povedal primátor mesta Otokar Klein.

Idea obnovy trate vzkrsla podľa predstaviteľov školy zhruba pred piatimi rokmi. Revitalizáciu financovala samospráva, združenie rodičov a Občianske združenie Deťom XXI. storočia.

Nový povrch by mal časom dostať aj atletický ovál na štadióne na Sihoti. Mesto len nedávno uspelo so žiadosťou o dotáciu pre renováciu povrchu a rozšírenie počtu bežeckých dráh. Slovenský atletický zväz prisúdil mestu dotáciu vo výške 350-tisíc eur, ďalších vyše 260-tisíc eur dodá zo svojho rozpočtu radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Po desiatkach rokov dostala bežecká dráha na škole G.Czuczora nový povrch
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM