Viktória Botošová Krimi

Nič netušiaca dôchodkyňa (80) na bicykli sa nestačila diviť: Rýchly chvat Tibora (18) a peniaze boli fuč!

Pre dôchodkyňu Gizelu (80) to bol zrejme bežný deň. V kľude šliapala na svojom bicykli, to však ešte netušila, že na ňu niekto číha...

Ilustračný obrázok k článku Nič netušiaca dôchodkyňa (80) na bicykli sa nestačila diviť: Rýchly chvat Tibora (18) a peniaze boli fuč!
Zdroj: TASR

Pani Gizelu (80) okradol na ulici v pondelok 7. septembra 2015 neznámy mladý muž. K incidentu došlo v Hurbanove pred obytnými domami na ulici Konkolyho okolo 14:00 hodiny. „Neznámy mladík pribehol k nič netušiacej dôchodkyni, ktorá išla na bicykli a z košíka jej ukradol dámsku kabelku. V nej mala pani osobné doklady, dioptrické okuliare, kozmetickú taštičku a peňaženku s finančnou hotovosťou,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

„Krádežou spôsobil poškodenej škodu za takmer 300 €. Potom, ako sa mladík zmocnil vecí, ušiel na neznáme miesto. Otrasená pani okamžite zašla za políciu, skutok oznámila a podrobne popísala osobu,“ vysvetľuje Bruchterová.

Policajti vykonali viacero previerok a vyťažili niekoľko osôb. Už zakrátko mali poznatok, ktorý ich doviedol k podozrivému mladíkovi. Ten sa však podľa slov hovorkyne doma ukrýval a zatajoval. „Hurbanovskí policajti si ale na Tibora (18) počkali a po predvedení na oddelenie mal čo vysvetľovať. Kabelku s osobnými vecami dobrovoľne vydal. Viac ako 200 € minul pre svoju potrebu,“ dodala hovorkyňa.

Poverený policajt z Obvodného oddelenia PZ v Hurbanove obvinil Tibora (18) z prečinu krádeže, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody na dva roky. Obvinený je podľa polície stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM