Jakub Forgács Správy

Nezávideniahodná situácia v tropických horúčavách: Tisícky domácností zostali bez vody!

Bez vody bolo v utorok jedenásť obcí v okresoch Nové Zámky, Šaľa a Galanta, čo je spolu približne 9000 odberných miest. Dôvodom poruchy v zásobovaní bola porucha a následný požiar vo vysokonapäťovej rozvodni vodární v Gabčíkove. Dodávku vzácnej tekutiny už obnovili.

Ilustračný obrázok k článku Nezávideniahodná situácia v tropických horúčavách: Tisícky domácností zostali bez vody!
Foto: Stanislav Černák

Dodávka pitnej vody je dnes okrem Dediny Mládeže v okrese Komárno zabezpečená vo všetkých obciach a mestách Nitrianskeho a Trnavského kraja. Informovala o tom výrobná riaditeľka Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti so sídlom v Nitre Zuzana Trnková.

„Problémy spôsobila porucha na vodnom zdroji v Gabčíkove, kde vznikol požiar rozvodne vysokého napätia. Odstávka zapríčinila nedostatky v šiestich okresoch. V nočných hodinách sa nám podarilo dodávku obnoviť. Okrem spomenutej obce všade tečie voda z vodovodu,“ konštatovala Trnková s tým, že v súčasnosti je tlak vody na viacerých miestach nižší a na odstránení následkov havárie sa naďalej pracuje.

Podľa jej ďalších slov v Dedine Mládeže sa potrubie pitnej vody ovzdušňuje a tak bude aj v tejto malej obci dodávka pitnej vody čoskoro obnovená. „Dodávka bola síce obnovená, ale tlak vody je zatiaľ taký nízky, že na vyššie položených miestach zaznamenávame krátkodobé výpadky,“ potvrdil starosta obce Trstice v okrese Galanta František Juhos.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM