Anton Hrachovský Správy

Neúnosná situácia na železnici: Policajti dostanú ďalšie ochranné prostriedky

Mestskí policajti monitorujú situáciu v uliciach mesta. K dispozícii dostanú nový ochranný prostriedok, ktorý im má pomôcť v "boji" s neprispôsobivými živlami.

Ilustračný obrázok k článku Neúnosná situácia na železnici: Policajti dostanú ďalšie ochranné prostriedky
10
Galéria

Od 13. marca 2020 mestskí policajti nepretržite kontrolujú dodržiavanie nariadených preventívnych opatrení v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Kontroly na železnici

Situácia v meste sa ukľudnila a ľudia sú poväčšinou disciplinovaní. Podľa policajného náčelníka Jozefa Tökölyho problémy stále pretrvávajú s bezdomovcami a asociálmi. Tí, častokrát pod vplyvom alkoholu, porušujú všetky pravidlá a opatrenia a to predovšetkým v okolí železničnej stanice. Ohrozujú tak obyvateľov a cestujúcich vlakmi.

Mestská polícia však nemá na území železničnej stanice žiadne právomoci. Napriek tomu tam muži zákona pomáhajú dodržiavať poriadok.

„Opakovane zdôrazňujem, že vestibul železničnej stanice je výsostným územím železničnej polície a príslušníci mestskej polície tu nemajú žiadne právomoci. Je to naša dobrá vôľa, že sa snažíme čiastočne riešiť problém vo vestibule železničnej stanice,“ pripomenul Jozef Tököly.

„Nariadil som hliadkam aby zistené neprispôsobivé osoby nekompromisne z miesta ihneď vykázali. Je otázkou, kde sa tieto osoby zase objavia,“ dodal policajný náčelník.

Dostanú ochranné okuliare

Aj z dôvodu kontaktu s takými osobami musia byť mestskí policajti vystrojení ochrannými rukavicami, rúškami a dezinfekčnými prostriedkami. V blízkej budúcnosti dostanú k dispozícii aj ochranné okuliare.

„Snažíme sa im vytvoriť čo najlepšie podmienky pri plnení služobných povinností. Príslušníci mestskej polície nie sú úradníci. Boli, sú a budú v prvej línii v každej ťažkej, mimoriadnej situácii,“ dodal na záver Tököly.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Polícia uzavrela detské ihriská v Nových Zámkoch
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM