Anton Hrachovský Kultúra

Netradičná výstava v Nových Zámkoch: Z galérie sa stane sociálna sieť

V priestoroch Galérie umenia Ernesta Zmetáka sa koná manželská výstava umelcov. Ide o projekt, ktorý posúva hranice tradične chápaného kurátorstva do nových a kreatívnych využití.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná výstava v Nových Zámkoch: Z galérie sa stane sociálna sieť
Zdroj: TASR

Od štvrtka 30. júna môžu obyvateľov Nových Zámkov navštíviť v Galérii umenia Ernesta Zmetáka unikátnu výstavu pod názvom Sociálna Jednot(k)a. Jedná sa o manželskú výstavu srbských umelcov Olje Triašky Stefanović a Jána Triašku. Výstava nie je typickou monografickou tvorbou autorov, každý z nich sa umelecky vyjadruje sám a prostredníctvom odlišného média. V prípade Olji ide o fotografiu, Ján primárne preferuje maľbu.

Manželská výstava

Novozámocká galéria sa tak v podstate na istý čas stane sociálnou sieťou. Návštevníci budú mať možnosť nahliadnuť do súkromia umeleckej rodiny. Manželia Triaškovci verejne zdieľajú aj svoje súkromie, myšlienky, názory, spoločenské postoje a iné. Okrem iného sa v galérii stretne domáca Oljina torta s Jánovým transformerom.

Umelci zo Srbska

Olja Triaška Stefanovič je srbská fotografka z Nového sadu, ktorá má za sebou množstvo participácií na fotografických projektoch doma i v zahraničí. Štúdium absolvovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.

O rok starší autor Ján Triaška, pôvodom z toho istého mesta, sa vyjadruje prevažne prostredníctvom maľby a zároveň pôsobí ako vysokoškolský pedagóg.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM