Monika Földešiová Krimi

Nenápadní lupiči

Traja zlodeji so špeciálne upravenými taškami na elimináciu zabezpečovacej techniky kradli v nákupných centrách v Štúrove a v Nových Zámkoch. Napriek tomu, že nakradli odevy, obuv a techniku za zhruba 1300 eur, pracovníci nákupných centier si zlodej

Podozrivé správanie skupinky však neuniklo 31-ročnému policajtovi zo Štúrova, ktorý v nedeľu 13. februára v čase svojho voľna nakupoval v štúrovskom nákupnom centre. Privolaná policajná hliadka na mieste zadržala dvoch občanov Maďarskej republiky, tretiemu z partie sa podarilo ujsť.
Štúrovského policajta na parkovisku pred nákupným centrom zaujalo, že skupina ľudí vyšla z obchodu s nákupnými taškami, z ktorých do auta vyložila tovar. Následne sa prezliekla a vrátila sa späť do predajne. Jeden z trojice zostal pri aute. „Policajt zavolal svojim kolegom a oznámil im, čo sa deje. Potom sa vybral k podozrivému autu a dal sa do reči s mužom, ktorý pri ňom stál. Policajná hliadka bola na mieste do niekoľkých minút, jej príchod si však všimla dvojica, ktorá patrila do partie. Dali sa na útek,“ opísala udalosti pred nákupným centrom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Policajtom sa podarilo zadržať 31-ročného Lászlóa a 43-ročnú Melindu, občanov Maďarskej republiky. Policajti pri výsluchu zistili, že trojica v ten istý deň kradla aj v nákupnom centre v Nových Zámkoch. Z predajne postupne vyniesli rôzny dámsky, pánsky a detský textil, košele, rifle, tričká, rôzne športové oblečenie, obuv i elektroniku. „Poverený príslušník obvinil dvojicu z prečinu krádeže. Za tento čin im hrozí trest odňatia slobody na dva roky. Po treťom mužovi naďalej pátrame,“ uviedla Bruchterová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM